Bazeni u Zagrebu su idealna rekreacija za cijelu godinu

0    komentara

Volite ljeto, sunce, kupanje i zdravu rekreaciju te jedva čekate dolazak toplijeg vremena? Iščekivanje do dolaska ljeta, skratit će vam bazeni u Zagrebu!
Prisjetite se toplih dana i pripremite se za ljeto na nekoliko lokacija u gradu. Imajte na umu da bazeni pružaju najbolje sportske aktivnosti i zdravu rekreaciju. Za plivanje vam nije potrebna skupa oprema, a pokrenut ćete i oblikovati cijelo tijelo i mišiće. Riješit ćete se stresa, napetosti, bolova u leđima…

Želite li usput i izgubiti kilograme, znajte da je rekreacija u vodi znatno učinkovitija od običnog vježbanja na tlu. Voda pruža do 14 puta veći otpor od zraka, pa se mišići više naprežu i brže se tope masne naslage. Plivanje i ostale aktivnosti u vodi pospješuju ne samo izgled, nego i zdravlje, posebice rad srca i krvožilnog sustava. Kada se tome doda i masaža tijela strujanjem vode, treba li vam još razloga da uskočite u zagrebačke bazene?

Uživajte u čarobnom wellnessu u Zagrebu

Na listi preporuka je bazen u Sheraton Zagreb Hotelu. Površine od 130 četvornih metara i dubinom od 1.40 metara, zadovoljit će sve ljubitelje plivačkih akrobacija, aqua-aerobica i slično. U ugodnoj temperaturi od 28 stupnjeva, ovdje ćete se lijepo ugrijati u ovim prohladnim zagrebačkim danima, održati kondiciju i opustiti nakon napornog radnog dana.

Posjet bazenu možete kombinirati i s ostalim uslugama Sheratonovog Beauty Medical Centra Murad u sklopu Inclusive Health programa, koji kombinira njegu kože i tijela, uz opuštanje uma. Najbolji je wellness u gradu, s vrhunskim kozmetičkim i ostalim tretmanima ljepote, saunama, masažama, teretanom, aerobicom…

Svi putevi vode u hotel Sheraton Zagreb, u kojem ćete i ukusno objedovati i nadoknaditi izgubljenu energiju u restoranima Fontana i Kralj Tomislav s izvrsnim okusima domaće i međunarodne kuhinje.

bazeni u zagrebu

Povijesno plivalište potražite kod hotela Panorama Zagreb

U bazenima možete uživati i na još nekoliko mjesta u Zagrebu. U ovim zimskim mjesecima, na Trgu Krešimira Ćosića, između Doma sportova i Panorama Zagreb Hotela, vaš će organizam preporoditi zimsko plivalište Mladost – najstarije zatvoreno plivalište na ovim prostorima! Otvoreno davne 1958. godine, služilo je za stasanje hrvatskog plivanja i vaterpola, a danas se osim priprema za natjecanje, koristi i za rekreaciju posjetitelja, u velikom i malom bazenu.

Krenemo li prema zapadnom dijelu grada, Sportski park Mladost će nam ponuditi nešto ‘mlađi’ kompleks, izgrađen u vrijeme Univerzijade 1987. godine. Na raspolaganju su unutarnji i vanjski olimpijski i mali bazen, s temperaturom od 26 i 30 stupnjeva, a ljeti se otvara i terasa za sunčanje.

Uzbudljivo putovanje zagrebačkim bazenima dovodi nas do Novog Zagreba i bazena Utrine, jednog od novijih plivališta u gradu, otvorenog 2004. godine. Vi se možete brčkati u olimpijskom bazenu, a djeca u malom, koji je namijenjen i za obuku neplivača.

Bazen se sakrio i u nekadašnjim vrtovima Šalate

Kada stigne ljeto, rashladit će vas bazeni u središtu grada – na Šalati. Znate li da je ovo zagrebačko brdo dobilo ime po salati, koju su stanovnici Vlaške Vesi sadili u svojim vrtovima? Danas ćete ovdje teško naći vrtove i salatu, ali zato budete sportsko-rekreativni centar, koji od lipnja do rujna organizira bogat program na otvorenom bazenu pod zagrebačkim suncem.

I za kraj, na rubnim dijelovima Zagreba, očekuje vas najnoviji bazenski kompleks – Aquapark Adamovec, u kojem se možete rekreirati i ljeti i zimi, na unutarnjim i vanjskim bazenima, uz različite vodene atrakcije.

Što još čekate? Posjetite Zagreb, ponesite kupaći kostim i zaronite u najzabavnije zagrebačke bazene!

Comments are closed.