65. Zagrebački festival popularne glazbe

0    komentara
65. izdanje Zagrebačkog festivala, koje se održava u petak, 26. siječnja 2018. u dvorani Kornati (Slavonska avenija 6) u Zagrebu, predstavit će niz najnovijih skladbi popularnih hrvatskih autora i izvođača, od kojih će neke zasigurno zasjesti na vrhove domaćih glazbenih ljestvica u narednim tjednima i mjesecima.

Nakon nekoliko krugova eliminacije, uredništvo festivala suzilo je izbor na 22 skladbe, od kojih će se na festivalu natjecati njih 20. Skladbe su krenule u radijski eter početkom prosinca, čime je službeno započela festivalska kampanja koja će imati veliku završnicu u siječnju, na dan samog festivala.

Uredništvo 65. Zagrebačkog festivala činili su umjetnički ravnatelj Neno Belan, programska direktorica Otvorenog radija Danijela Novosel, glazbena urednica Narodnog radija Jelena Vlačić, glazbeni urednik HR2 Zlatko Turkalj, glazbeni novinar Zlatko Gall i glazbeni producent Zvonimir Dusper Dus.  Nakon tri dana preslušavanja pristiglih prijava, oni su imali težak zadatak odlučiti se za 22 skladbe između čak 56 kandidata koji su dospjeli u treći krug.
Izvođači koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu uključuju glazbenike različitih generacija, od veterana domaće glazbene scene do mladih pjevača koji su svoje prve estradne korake napravili u emisiji The Voice i u novim medijima. Vanna, Bruno Krajcar, Antonela Doko, Marko Tolja, Mario Huljev, Tonka, Ivo Perkušić, Matija Borščak, Eni Jurišić, Adastra, Ana Opačak, Marin Jurić Čivro, Fluentes, Bang Bang, Gelato Sisters i Nikolina Tomljanović samo su neki od njih.
65. Zagrebački festival
Zagrebački festival, poznat kao Zagrebfest od 1984. do 2013, je najstariji i najdugovječniji festival zabavne glazbe u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Održava se od 1953. godine, kada je osnovan po uzoru na poznati festival popularne glazbe u San Remu, a u proteklih 50 godina postao je nezaobilazan događaj na hrvatskoj glazbenoj sceni.
Festival je tokom godina lansirao tisuće popularnih skladbi koje su glazbeno obilježile ove prostore te odigrao značajnu ulogu u oblikovanju nacionalnog glazbenog izraza. O uspjehu festivala govori i činjenica da se prošlogodišnja pobjednička skladba, duet Kedže i Zsa Zse ‘Sve u meni se budi,’ zadržala na HR TOP 40 ljestvici duže od 50 tjedana. Za poklonike domaće glazbene scene, festival je do danas ostao kulturni i društveni događaj koji se ne propušta.
65. izdanje Zagrebačkog festivala uživo će prenositi Hrvatska radiotelevizija.

Smještaj u Zagrebu

Svi koji planiraju posjetiti Zagreb u vrijeme nadolazećeg jubilarnog Zagrebačkog festivala pronaći će udoban i moderan smještaj u hotelu International. Uz prostrane sobe i luksuzne apartmane za svačiji ukus, hotel nudi izbor dodatnih sadržaja koji će gostima učiniti boravak ugodnim i opuštajućim. Oni uključuju lounge bar i restoran s vrhunskom gastronomskom ponudom te fitness studio i saunu za rekreativce i sve koji se žele opustiti i napuniti baterije nakon cjelodnevnog razgledavanja grada ili dugih poslovnih sastanaka.
Putnici kojima je uz smještaj i internet dovoljan dobar doručak uz jutarnju šalicu kave pronaći će udobnu, moderno opremljenu sobu za sebe u B&B hotelu Jadran. Smješten u Vlaškoj, jednoj od najstarijih ulica u Zagrebu, Jadran je odlično polazište za razgledavanje najpoznatijih znamenitosti Gornjeg i Donjeg grada, a nudi i niz posebnih paketa za organizirane obilaske središta grada i okolice.

Comments are closed.