Art Zagreb 2019. – Sajam umjetnosti

0    komentara

Sajam umjetnosti Art Zagreb je mjesto okupljanja galerista i umjetnika iz Hrvatske i svijeta. Sajam je po prvi puta održan prošle godine, a već je postao prepoznatljivo mjesto susreta umjetnika, ljubitelja umjetnosti i kolekcionara.

Art Zagreb središnje je mjesto hrvatskog tržišta umjetnina. Ove godine sajam će se održati od 16. do 19. svibnja u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Hali V. Na gotovo tisuću kvadratnih metara dvadesetak izlagača predstavit će radove suvremenih svjetskih i hrvatskih umjetnika. Ove godine očekuje se više od 3000 posjetitelja.

Art Zagreb nije rezerviran samo za kolekcionare. Ovaj sajam namijenjen je širokoj javnosti. Art Zagreb jedinstveno je mjesto na kojem možete pogledati i kupiti radove priznatih domaćih i stranih umjetnika. Velik sajamski prostor bit će rezerviran za izlagače i predstavnike brojnih domaćih i stranih galerija.

Osim prodajnog, sajam je izložbenog i edukativnog karaktera. Popratni sajamski program nudi priliku da poslušate predavanja i panel izlaganja svjetskih stručnjaka s tržišta umjetnina te pogledate filmske projekcije s tematikom umjetnosti.

Art Zagreb predstavlja mjesto međunarodne suradnje i platformu za mlade umjetnike i galerije koje će obogatiti Hrvatsku i regionalnu umjetničku scenu.

Na sajmu će sudjelovati i studenti sa zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti. Njihovi radovi bit će izloženi u sklopu studentske izložbe. Osim zagrebačkih studenata, na izložbi će svoje radove predstaviti i studenti iz Venecije i Berlina.

Izložba predstavlja susret međunarodnih studenata kao i suradnju umjetničkih institucija. U sklopu izložbe bit će održana predavanja s akademija, studenata te drugih stručnjaka na području umjetnosti.

Sajam Art Zagreb prilika je za promociju Hrvatske kao zemlje bogate likovne scene. Ulaz na sajam je slobodan.

 

Gdje odsjesti ako posjećujete sajam Art Zagreb

Posjećujete li sajam Art Zagreb kao izlagač ili posjetitelj zasigurno tražite ugodan hotel koji je blizu mjesta održavanja sajma. Hotel The Westin Zagreb vrhunski je poslovni hotel smješten u samom središtu grada u blizini svih sadržaja te u neposrednoj blizini Muzeja Nikola Tesla.

Bilo da posjećujete sajam privatno ili poslovno sigurno ćete uživati u jednoj od 340 luksuznih soba i apartmana koje ovaj hotel nudi. Osim toga, blizina samog centra metropole još je jedna od prednosti ovog hotela. Spojite ugodno s korisnim i osim same posjete sajmu uživajte u razgledu grada, bogatoj gastronomskoj ponudi ili noćnom životu. Sve vam je dostupno u samo nekoliko minuta opuštene šetnje.

Sam hotel nudi niz dodatnih sadržaja za opuštanje poput saune, masaže, unutarnjeg bazena, fitnes centra te salona za uljepšavanje. Osigurana su vam parkirana mjesta u garaži hotela ili na vanjskom parkiralištu te vam je dostupna rent-a-car usluga.

Rezervirajte svoj smještaj u prestižnom hotelu The Westin Zagreb već sada.

Foto: Pixabay

Comments are closed.