Bogata povijest najveće zagrebačke hotelske tvrtke

0    komentara

Zagreb, glavni hrvatski grad s tisućljetnom tradicijom, ponosi se bogatom turističkom povijesti koja ga je prometnula u jedno od glavnih turističkih središta ovog dijela Europe. Zahvaljujući svojoj geografskoj poziciji i izvrsnoj prometnoj povezanosti, Zagreb i danas uspješno slijedi najnovije poslovne trendove zbog čega je postao nezaobilazna stanica na putu mnogih međunarodnih investitora koji su znatno pridonijeli razvoju glavnog grada.

HUP Zagreb d.d. je najveća zagrebačka hotelska tvrtka koja je svoje djelovanje započela pedesetih godina prošlog stoljeća, a tijekom godina se baš kao i sam Zagreb razvila u eminentnog pružatelja vrhunske usluge, počevši od smještaja preko ponude raznovrsnih gastronomskih specijaliteta pa sve do kongresnog turizma.

Osjećat ćete se kao u svom domu

U sklopu HUP Zagreba danas djeluje šest hotela od kojih su neki ili potpuno renovirani ili nedavno podignuti, ukupan smještajni kapacitet je 1300 soba koje su uređene tako da se svaki posjetitelj u njima osjeća kao u svom domu. Osim u Zagrebu, HUP-ovi hoteli se nalaze i u Mlinima nedaleko od Dubrovnika, a u pripremi je i hotel u naselju Srebreno blizu Dubrovnika. Osim smještajnih kapaciteta sve ove hotele odlikuje vrhunska gastronomska ponuda kao i pripadajući dodatni sadržaji u kojima posjetitelji mogu uživati.


Pet zvjezdica za vrhunsko iskustvo

Sheraton Zagreb Hotel okrunio se s pet zvjezdica zbog svoje vrhunske ponude kojom u samom centru Zagreba svojim gostima nudi cjelokupnu ponudu. Nadomak glavnih kulturnih atrakcija, kazališta, umjetničkih galerija, parkova i trgovina, posjetitelji osim u hotelskim ponudama mogu uživati i u bogatom lokalnom sadržaju koji ovaj hotel čini idealnim odredištem ne samo za poslovne ljude već i ležerne turiste. The Westin Zagreb hotel jedna je od značajnijih građevina jedne od najpoznatijih i najstarijih zagrebačkih ulica, a zbog duge tradicije pružanja jedinstvenog doživljaja uz pomoć 349 renoviranih spavaćih soba te popratnim sadržajem poput jednog od najljepših zagrebačkih vidikovaca, ne treba čuditi što i ovaj hotel ponosno nosi zasluženih pet zvjezdica.

Odmor kakvog samo možete poželjeti

Panorama Zagreb Hotel odlikuje jedinstvena atmosfera, a svaki detalj u ovom hotelu s četiri zvjezdice pažljivo je odabran kako bi uspješno odražavao prijateljski karakter i kućnu atmosferu. U svih 228 soba i 50 apartmana s panoramskim pogledom na Zagreb čeka vas vrhunska udobnost i odmor kakvog samo možte požljeti! Nedavno renoviran Hotel International smješten je u srcu zagrebačkog poslovnog centra, a 207 luksuzno uređenih soba koje su ovom hotelu zavrijedile četiri zvjezdice zadovoljit će svačiji ukus, bez obzira radilo se o poslovnim ljudima na službenom putovanju ili turistima koji su došli u obilazak grada.


Idealna kombinacija tradicije i dizajna

Smješten u samom srcu Zagreba, u jednoj od prvih i najstarijih zagrebačkih ulica, Hotel Jadran nudi jednostavan i brz pristup svim pogodnostima koje nudi sam centar metropole. S obzirom da je ovaj boutique hotel nedavno u potpunosti obnovljen, predstavlja idealnu kombinaciju suvremenog dizajna i dugogodišnje tradicije te šarma.

Nezaboravan godišnji odmor zagarantiran

S druge strane Hrvatske, u naselju Mlini nedaleko od Dubrovnika, nalazi se Hotel Astarea koji raspolaže sa smještajnim kapacitetima visoke kvalitete, a osim toga ovaj nedavno renovirani hotel s četiri zvjezdice predstavlja oazu mira za sve one koji sanjaju o kvalitetnom i zdravom odmoru. Smještaj u hotelu s mediteranskim vrtom, pogledom na otvoreno more i otoke predstavlja utočište za sve one koji traže predah od iscrpljujućeg suvremenog tempa života i odmor u blizini Dubrovnika koji neće tako skoro zaboraviti.

U neposrednoj blizini nalazi se i Hotel Mlini koji je u procesu ponovne izgradnje, a nakon dovršetka projekta ovaj moderni boutique hotel s četiri zvjezdice imat će stotinu smještajnih jedinica čime će se podići konkurentnost naselja Mlini u cijelosti. Ovo će biti idealan izbor za goste koji se žele opustiti u mirnoj, domaćoj atmosferi uz odličnu gastronomsku ponudu koja garantira nezaboravan godišnji odmor.


Najveća investicija u nacionalnom turizmu

U planu je gradnja još jednog hotela u obližnjem naselju Srebreno kojim će se oživiti hotelijersko turistička infrastruktura koja je u ovom mjestu tijekom Domovinskog rata u potpunosti uništena. Radi se o najvećoj investiciji u nacionalnom turizmu po dovršetku koje će društvo Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. raspolagati sa više od 750 smještajnih jedinica i popratnim sadržajima.

Izgradnja Orlanda, visokokvalitetnog modernog hotela sa 250 jedinica i nizom popratnih sadržaja započela je sredinom travnja. Hotel je koncepcijski i sadržajno projektiran kako bi u cijelosti bio usklađen sa najnovijim trendovima turističke i hotelske industrije, a između ostalog u sklopu hotela se gradi i najveća hotelska kongresna dvorana u Republici Hrvatskoj.

***
U preko 65 godina dugoj tradiciji svoje povjerenje HUP-u je poklonilo na stotine tisuća turista koji su ovu tvrtku učinili najvećom i najprofitabilnijom hrvatskom tvrtkom u domeni turizma, a tome je ponajviše pridonijelo učeno i profesionalno osoblje, uvijek spremno na neprestano doškolovanje i specijalizacije, koje je osiguralo zadovoljstvo klijenata i ispunjenje svih njihovih potreba.

Comments are closed.