Doček Nove godine u Zagrebu

0    komentara

Zagreb je popularno odredište za zimske blagdane i doček Nove godine, s raznolikom ponudom događanja i atrakcija te idiličnim ugođajem na gradskim ulicama i trgovima tijekom cijelog razdoblja adventa. Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu tradicionalno mami građane i posjetitelje brojnim glazbenim nastupima, dobrom hranom i pićem te vatrometom u ponoć, a novogodišnji tulumi i posebni programi mogu se naći u brojim barovima, klubovima i restoranima u širem centru grada.

Nova godina u Zagrebu

Razdoblje oko Nove godine otkriva drugo lice Zagreba, s raznobojnim svjetlima, božićnim koncertima te zagrebačkim specijalitetima i pićima na gotovo svakom središnjem gradskom trgu. Božićni sajam suvenira, rukotvorina, umjetnina i prigodnih poklona proteže se ulicama oko samog centra, a posjetitelji mogu obići i brojne sadržaje koji unose posebnu energiju u srce grada u vrijeme adventa.

Za mlade i stare pripremljeni su raznoliki kulturni, obrazovni, zabavni i rekreativni programi u centru, na Gornjem gradu, u Maksimiru te na brojnim drugim lokacijama diljem grada, koji tradicionalno uveseljavaju građane i posjetitelje u dane prije samog dočeka Nove godine.

Nova godina u Zagrebu

Stara godina u Zagrebu obilježena je besplatnim koncertima na Trgu bana Jelačića i Zrinjevcu te nastupima DJ-a naTrgu Europe i klizanjem u Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava. Najveća zabava je na glavnom trgu, gdje posjetitelje zabavljaju popularni hrvatski izvođači prije i poslije velikog vatrometa kojim se, uz čašu šampanjca, obilježava ulazak u Novu godinu. U podne 1. siječnja posjetitelji se nakon doručka mogu zaputiti na Trg sv. Marka i pogledati novogodišnju smjenu straže s konjima koju izvodi počasna satnija Kravat pukovnije.

Zagreb je uvijen u adventski ugođaj i u prvom tjednu siječnja te pruža gostima priliku da otkriju mnoga posebna događanja i sadržaje: koncerte i izložbe na otvorenom, likovne radionice za djecu, umjetničke instalacije te posebno ukrašena dvorišta starih palača, galerija i muzeja na Gornjem gradu. Gotovo svi sadržaji popraćeni su bogatom gastronomskom ponudom i glazbom.

Posjetitelji koji ove zime žele istraživati čari zagrebačkog adventa mogu naći udoban smještaj u centru Zagreba u hotelu Jadran. S odličnim položajem samo nekoliko minuta od zagrebačke katedrale, Gornjeg grada, glavnog trga i Zrinjevca, hotel nudi poseban paket za sve koji posjećuju grad u razdoblju zimskih blagdana.

Ponude za doček

Za posjetitelje koji traže organiziran doček Nove godine u jednom od poznatih zagrebačkih hotela, Sheraton je pripremio poseban novogodišnji paket za nezaboravan provod na zadnju večer u godini. Goste u Velikoj dvorani hotela čeka uzbudljiv glazbeni i plesni program u ritmu flamenca uz bogat novogodišnji meni. Uz sam doček, novogodišnji paket uključuje noćenje, doručak i korištenje Wellness & Beauty Centra Murad te besplatan parking i internet.

proslava Nove godine 2018

Panorama nudi poseban promotivni popust na smještaj od 20 ili 30%. Za parove koji žele u prosincu ili na samu Staru godinu ući u bračne vode, hotel tradicionalno nudi zimsko bijelo vjenčanje uz kreativne menije, cvjetne dekoracije,  svadbene kolačiće i koktele, plesni podij i živu glazbu, posebnu rasvjetu te neograničenu konzumaciju dobre hrane i pića. Paket također uključuje noćenje za mladence u deluxe apartmanu hotela s doručkom u sobi te mini medeni mjesec u hotelu Astarea u blizini Dubrovnika.

Slike: Pixabay

Comments are closed.