Doživite adventsku čaroliju na novim lokacijama u Zagrebu

0    komentara

Najljepše doba godine je pred vratima, a Zagreb će i ove zime biti prepun raznovrsnih događanja i sadržaja, bogatijih i zanimljivijih nego ikad prije! Čarobno božićno ruho tradicionalno dobivaju već dobro poznate lokacije poput središnjeg i Europskog trga, Strossmayerovog šetališta, Zrinjevca, Cvjetnog i Tomislavovog trga te Bogovićeve ulice, a u toplom blagdanskom ozračju zasjat će i neka nova mjesta u hrvatskoj metropoli.Gosti i turisti koji za vrijeme Adventa u Zagrebu 2016. na vrijeme rezerviraju smještaj u Zagrebu, bit će oduševljeni jedinstvenim božićnim ugođajem na zagrebačkim ulicama i trgovima.

Posjetite najbolji božićni sajam

Ukrašavanje grada već je počelo – božićna zvonca, lampice i dekoracije na krošnjama i pročeljima spremno čekaju početak najboljeg Adventa u Europi. To se ne kaže bez razloga jer je Zagreb lani proglašen najboljom adventskom destinacijom. Ove se godine titula želi zadržati, čak i nadmašiti očekivanja pa je program dodatno proširen na deset novih lokacija i još više događanja!

advent6

Jedna od najvećih atrakcija je Advent u tunelu Grič. Atraktivni tunel koji spaja Mesničku i Radićevu ulicu će od 16. do 24. prosinca biti mjesto gdje će se pričati božićna bajka na malo drugačiji način, kroz 3D instalacije, biranu glazbu i video projekcije…

I dvorišta u adventskom ruhu

Popularna gornjogradska dvorišta, koja su poznata u svom ljetnom izdanju, sada otvaraju vrata i u vrijeme Adventa. Tajanstvena dvorišta palača Amadeo i Balbi te Muzeja grada Zagreba i Hrvatskog instituta za povijest, od 3. do 23. prosinca ispunit će brojni koncerti i gastronomska događanja.

Advent na romantičnom Gornjem gradu zaogrnut će u božićno ruho i Vranicanijevu livadu pokraj kule Lotrščak koja će zasjati poput ‘Šume Striborove’ poznate književnice Ivane Brlić-Mažuranić. Moći ćete klizati u Klovićevim dvorima ili se fotografirati na Platou Gradec pod pahuljama umjetnog snijega.

Stiže Djed Božićnjak iz Finske

Nova lokacija je i Opatovina, a na Strossmayerovom šetalištu će biti postavljene tri velike kupole. Djeca će uživati u programu ‘Kod Rudolfa’ – najdražeg pomoćnika Djeda Božićnjaka na Strossmayerovom trgu, sudjelujući u interaktivnim radionicama, glazbenom programu, predstavama, kićenju jelki i slično. Oduševit će ih čarobni dvorac Djeda Mraza na Velesajmu s velikim klizalištem i vilenjacima, kojima će pomagati zamatati poklone, a posjetit će ih i pravi djedica iz Finske!

advent5

Na platou Muzeja suvremene umjetnosti potražite okrjepu jer se ove godine mirisi medenjaka, božićnih slastica, gastronomskih delicija i kuhanog vina neće širiti samo središtem Zagreba…  Raskošna proslava Adventa priprema se i preko obala Save u Novom Zagrebu, u drvenim kućicama s bogatom ponudom blagdanske trpeze i zabave.

Uživajte u čarima Adventa

Od noviteta treba izdvojiti i adventski trg u Martićevoj ulici i modni Advent u kultnom gradskom prolazu Oktogonu, kojeg će ispuniti kreacije hrvatskih dizajnera i jazz program, a oživjet će duh starog Zagreba. Tomislavac se pretvara u ledeni park i najveće klizalište na otvorenom. Družiti se, zabavljati i nešto fino pojesti možete i na Europskom trgu, u veseloj Tomićevoj i Kurelčevoj ulici u sklopu ‘Fuliranja’.

Ne propustite i božićni sajam u Bogovićevoj ulici, žive jaslice na Kaptolu, poslušajte prigodnu glazbu s božićnih balkona. Obiđite i središnji Jelačićev trg, koji će ponovno biti prekrasno uređen, uz nezaobilaznu božićnu bajku, veliko drvce i adventski vijenac na Manduševcu. Advent u Zagrebu počinje na čarobnom Zrinjevcu paljenjem ukrasnih lampica 26. studenog. Božićno ruho i blagdanska atmosfera omotat će cijeli grad, pa budite i vi dio najljepše božićne priče, koja će trajati do 8. siječnja 2017. godine…

Nezaboravni blagdani u HUP-ovim hotelima

Provedite u jednoj od najatraktivnijih božićnih destinacija u Europi nezaboravne blagdane. Hoteli The Westin Zagreb, Sheraton Zagreb Hotel, Panorama Zagreb Hotel, Hotel International Zagreb i Hotel Jadran Zagreb vas spremno očekuju!

Comments are closed.