EHF Euro 2018 – europsko prvenstvo u rukometu

0    komentara
EHF Euro 2018, 13. europsko prvenstvo u rukometu, okupit će najbolje europske rukometaše u Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu od 12. do 28. siječnja 2018.

EHF Euro 2018, 13. europsko prvenstvo u rukometu, održat će se od 12. do 28. siječnja 2018. godine u nekoliko hrvatskih gradova. Dvorane koje će ugostiti najbolje europske rukometaše i ljubitelje sporta su Arena Zagreb, Športska dvorana Varaždin, Spaladium Arena u Splitu i Športska dvorana Žatika u Poreču.  Hrvatska je dobila domaćinstvo prvenstva na sjednici Europske rukometne federacije održanoj u Dublinu u rujnu 2014. godine. Bila je jedini kandidat za domaćinstvo.

Skupina A, u kojoj će se natjecati i domaća reprezentacija, odigravat će utakmice grupne faze u Splitu, a skupina B borit će se za prolaz pred publikom u Poreču. Reprezentacije u skupini C međusobno će se ogledati u Zagrebu, a skupinu D ugostit će dvorana u Varaždinu. Glavna faza natjecanja odigravat će se u Zagrebu i Varaždinu, a polufinala 26. siječnja i finale 28. siječnja u zagrebačkoj Areni. Na dan polufinala odigrat će se i utakmica za peto mjesto, a borba za treće mjesto na rasporedu je posljednjeg dana prvenstva, neposredno prije finala.

europsko prvenstvo u rukometu 2018

Ždrijeb za skupine održan je 23. lipnja 2017. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz prisustvo predsjednika Europske rukometne federacije Michaela Wiederera i predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Tomislava Grahovca. Izvlačenje je našu reprezentaciju smjestilo u društvo Švedske, Srbije i Islanda u skupini A. U skupini B naći će se predstavnici Francuske, Bjelorusije, Norveške i Austrije, a skupina C donijet će oglede između Njemačke, Makedonije, Crne Gore i Slovenije. U skupini D za drugi će se krug natjecanja boriti Španjolska, Danska, Češka i Mađarska.

Prvi ogled prvenstva, između Bjelorusije i Austrije, održat će se u Poreču 12. siječnja u 18:15 h, a glavna faza natjecanja počinje 18. siječnja u Areni Zagreb i traje do 24. siječnja.  Hrvatska će reprezentacija svoju prvu utakmicu odigrati protiv Srbije 12. siječnja u Splitu, nakon čega će se ogledati s Islandom 14. siječnja te sa Švedskom 16. siječnja. Sve utakmice naše reprezentacije u prvoj fazi prvenstva počinju u 20:30 h.

Ulaznice za europsko rukometno prvenstvo puštene su u prodaju početkom 2017. godine. Vrijede za cijeli natjecateljski dan, a mogu se kupiti i u paketima za cijelu grupnu ili glavnu fazu natjecanja, uz popust od 10%.

Smještaj u centru Zagreba

Ljubitelji sporta koji planiraju put u Zagreb na završni dio natjecanja pronaći će udoban, moderan smještaj u centru grada u hotelu Jadran. B&B hotel nalazi se u blizini zagrebačke katedrale i Trga bana Jelačića, a tramvajskim je linijama dobro povezan sa svim dijelovima grada. Uz dobru uslugu, moderno namještene sobe i ukusan buffet doručak, hotel nudi mnoštvo posebnih ponuda, paketa za razgledavanje Zagreba i okolice te organizaciju personaliziranih obilazaka lokalnih atrakcija, koje uključuju Nacionalni park Plitvička jezera.

Oni koji traže mogućnosti dodatne rekreacije tijekom odmora mogu rezervirati smještaj u zagrebačkom Sheratonu. Osim soba s 5 zvjezdica, hotel nudi mnoštvo opcija za održavanje forme. Sheraton Fitness Studio opremljen je najsuvremenijim strojevima za vježbanje i unutarnjim bazenom te gostima prenosi znanje potrebno za kvalitetan stil života i ostvarenje najboljih rezultata. Hotel također ima bogatu gastronomsku ponudu uz izbor vrhunskih jela i pića u svojim restoranima i barovima.

Slike: ehf-euro.com

 

Comments are closed.