Ennio Morricone 11. travnja priprema spektakl u Zagrebu

0    komentara

Zagreb će u travnju ugostiti majstora filmske glazbe, slavnog kompozitora Ennija Morriconea, u sklopu njegove turneje ‘My Life in Music – 50 Years of Music’!

11. travnja, zagrebačkom Arenom odjekivat će najljepši zvukovi nagrađivanog glazbenog genija, koji u Zagrebu priprema pravi spektakl. Na pozornicu najveće hrvatske dvorane, izvest će više od 200 glazbenika, a publika će imati prilike upoznati bogati opus jednog od najvećih i najutjecajnijih skladatelja filmske glazbe u povijesti!

Najveći skladatelj u posjetu Zagrebu

Mnogobrojne epitete na račun svog bogatog opusa Morricone je zaslužio nevjerojatnom karijerom koja se proteže kroz pola stoljeća. Upravo će se presjek njegovog marljivog rada u proteklih 50 godina moći čuti u Zagrebu! Maestro će sa svojim gostima izvesti svoja najveća djela, a publika će moći uživati u skladbama koje su obilježile čitav njegov život i rad.

„Naći će se mjesta za moja najpoznatija ostvarenja, ali bit će i nekoliko iznenađenja“, misteriozno je najavio Morricone uoči svoje popularne turneje, koja je započela prvog veljače, a održava se u 20 glavnih gradova država diljem Europe. I Zagreb se našao među njima i vrijedi posjetiti jedan od najznačajnijih kulturnih i društvenih događanja u hrvatskoj prijestolnici.

ennio morricone u zagrebu

Upoznajte legendu filmske glazbe i vlasnika Oscara

Ako se ne možete odmah sjetiti o kakvom se umjetniku radi, bit će dovoljno spomenuti poznati vestern ‘Za dolar više’, filmske hitove ‘Dobar, loš, zao’ i ‘Za šaku dolara’ ili možda film ‘Nedodirljivi’, ‘Kill Bill’… Glazbu u ovim filmskim poslasticama skladao je upravo Morricone i zaslužio je epitet legende filmske glazbe!

2007. godine je dobio Oscara za životno djelo, osvojio je Grammy i tri jednako vrijedna, Zlatna globusa. Za više od 500 filmova i televizijskih serija kojima je podario svoje glazbene teme, dobio je pet nominacija za najprestižniju filmsku nagradu i popularni zlatni kipić. Više od 60 različitih filmova u kojima se koristila njegova glazba, dobilo je različite nagrade, a dugačak je niz redatelja i glumaca s kojima je surađivao…

Sa samo 12 godina je počeo studirati glazbu

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je Morricone glazbu počeo profesionalno izučavati u dobi od samo 12 godina. Bilo je to na Konzervatoriju u Rimu, gdje se i rodio 10. studenog 1928. godine. Kako bi se mogao školovati, svirao je trubu, koja je i njegovoj kasnijoj karijeri ostala prepoznatljiv instrument, kao i klasična gitara.

Uz njegovo se slavno ime najčešće spominje izraz ‘špageti’ vesterni. Što to znači, otkrit ćemo vam tek da se radi o posebnom podžanru vesterna, koji je u razdoblju od 1960–ih do 1970-ih godina, donosio jednostavne filmske likove, ali s naglaskom na osvetu i nasilje, istančanim vizualima i zvukovima. Zbog čega je baš nosio naziv špageti, a priskrbio je Morriconeu nadimak jednog od najraznovrsnijih i najsvestranijih umjetnika na svijetu, možda ćete saznati 11. travnja u Areni!

Pobrinite se za svoje mjesto na prestižnom Morriconeovom spektaklu u Zagrebu i upoznajte jednog od najplodonosnijih autora u povijesti filmske glazbe. Slavni dirigent i svakako najznačajniji kompozitor 20. stoljeća odvest će vas u jednu čarobnu večer u Zagrebu, nakon koje vas očekujemo u Panorama Zagreb Hotelu.

Udobne i funkcionalno opremljene sobe, zajedno s restoranom Šestine i vrsnom domaćom kuhinjom te topla atmosfera Lobby bara i njegove uređene terase, bit će odličan izbor za nastavak prekrasne zagrebačke večeri. Iskoristite i posebnu promotivnu ponudu. Produljite svoj boravak u Zagrebu kako bi ga što bolje upoznali, rezervirajte dvije noći u Panorami i dobit ćete 20 posto popusta. Ako se odlučite za tri noćenja, slijedi privlačnih 30 posto popusta. Vidimo se!

Comments are closed.