Hotel & Gastroteh

0    komentara

Hotel & Gastroteh, jubilarni 10. Međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa, održan je u prostorima Zagrebačkog velesajma od 21. do 25. veljače. Sajam je ugostio više od 80 izlagača iz 10 zemalja te okupio proizvođače, trgovce i distributere hrane i pića te hotelske i ugostiteljske opreme uoči nove turističke sezone.

Ovogodišnji Hotel & Gastroteh posjetiteljima je predstavio mnoge zanimljivosti i pružio im priliku da pobliže upoznaju stare i nove turističke adute u području hrvatske i međunarodne eno-gastronomske ponude. Uz brojne informativne prezentacije i radionice te degustacije tradicionalnih jela i inovativnih delicija, posjetitelji su se mogli uvjeriti u vještine provjerenih i budućih kuhara i slastičara. Na izložbenom prostoru sajma svakodnevno su se pripremala i nudila jela iz svih hrvatskih regija, a gosti su mogli kušati domaći sir, pršut, med,voće kavu, eko hranu, autohtone proizvode i ostale domaće specijalitete.

Hotel & Gastroteh Zagreb
Partner ovogodišnjeg sajma bila je tvrtka Mainardi Food, distributer prehrambenih proizvoda na području Italije Slovenije i Hrvatske. U sklopu sajma održan je i Mainardi Pizza Cup, natjecanje za izbor najboljeg pizza majstora. Natjecanje je bilo organizirano na profesionalnoj električnoj peći, a pobjednicima će biti plaćena kotizacija za svjetsko prvenstvo koje se održava u Parmi i Napulju. Drugo tradicionalno kuharsko natjecanje sajma, CRO TOP 10, ujedno je bilo i kvalifikacijski ogled za prestižni Bocuse d’Or, vodeće međunarodno natjecanje na kojem se bira najbolji svjetski kuhar.
Festival maslina

U vrijeme sajma Hotel & Gastroteh održano je još jedno tradicionalno zimsko okupljanje. Ovogodišnji Festival maslina pružio je građanima jedinstvenu priliku za druženje s najboljim domaćim i stranim maslinarima, kao i mogućnost kušanja vrhunskih hrvatskih maslinovih ulja.

sajam gastronomije Zagreb
U stručnom dijelu posjetitelji su imali priliku naučiti više o povijesti maslinarstva te prehrambenoj i zdravstvenoj ulozi maslina, a kreativne radionice za izradu krema od maslinovog ulja i pripremu zdrave hrane od maslina omogućile su im da pobliže upoznaju različite aspekte te tradicionalne poljoprivredne grane.

Festival maslina održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Hoteli u Zagrebu

Zagrebački hoteli tijekom cijele godine imaju bogatu ponudu gastronomskih specijaliteta i slasnih zalogaja koja ljubitelje dobre hrane i pića nikad ne ostavlja ravnodušnim. Uz udoban smještaj u centru Zagreba, Hotel International gostima nudi vrhunsko gastronomsko iskustvo u svom restoranu, koji pruža velik izbor tradicionalnih i modernih jela za poslove ručkove, domjenke i ležerne prilike. Gosti koji traže ugodan prostor za popodnevno druženje s prijateljima pronaći će ga u lounge baru hotela.
Hotel Panorama nudi mnoštvo kvalitetnih, zdravih i maštovitih domaćih i internacionalnih jela i poslastica spravljenih isključivo od svježih, sezonskih namirnica u restoranu Šestine te širok izbor laganih i ukusnih obroka u svom lobby baru.

Za goste koji traže luksuzan smještaj u samom centru Zagreba, Sheraton nudi vrhunsko iskustvo domaće i međunarodne kuhinje i pića u svojim restoranima i barovima. Gosti mogu uživati u bogatom izboru jela i vina u restoranu Fontana ili pronaći intimniju domaću atmosferu za poslovne sastanke i domjenke u restoranu Kralj Tomislav. Sheratonov Café Imperial nudi lagana i sezonska jela te širok izbor ukusnih toplih napitaka, a Piano bar odlično je mjesto za neformale sastanke i druženja uz kavu, svježe sokove i croissante.

Foto: ZV.hr

Comments are closed.