Interliber: 41. Međunarodni sajam knjiga i učila

0    komentara

Interliber, omiljeni sajam za sve generacije ljubitelja knjiga, vraća se u svom 41. izdanju na  Zagrebački velesajam od 13. do 18. studenog. Posjetiteljima i ove godine donosi mnoštvo novih naslova, razgovora s autorima uz potpisivanje knjiga, predstavljanja najnovijih izdanja, književnih čitaonica, radionica za djecu i odrasle, okruglih stolova te glazbenih programa u prostorima paviljona 5 i 6. Najveći hrvatski sajam knjiga svake godine okuplja vodeće hrvatske i inozemne nakladnike i knjižare, a godišnje privuče oko 130.000 posjetitelja, što mu daje titulu glavne domaće platforme za promociju knjiga, autora i kulture čitanja na našim prostorima.

međunarodni sajam knjiga zagreb

Paviljoni Zagrebačkog velesajma ove će godine ugostiti više od 300 izlagača koji će predstaviti širok spektar žanrova za sve uzraste, uključujući brojne svjetske bestselere i nova djela međunarodno priznatih i nagrađivanih autora.  Uz izlagački dio, Interliber će ponuditi više od 200 pratećih programa te stotinjak domaćih i inozemnih gostiju.

Na Interliberu se osim beletristike, publicistike, stručne, znanstvene i obrazovne literature mogu pronaći novine i časopisi, slikovnice i stripovi, monografije, e-knjige, poslovna literatura i priručnici, društvene i didaktičke igre, vizualni i audiovizualni izvori znanja, elektronička i ostala tehnička nastavna pomagala, školski namještaj te obrazovni i uredski pribor.

Najmlađi posjetitelji na sajmu će upoznati nove junake i pronaći nove priče za laku noć, a u još neotkrivene svjetove uvest će ih sami autori. U okviru školice Znanstvenog kvarta družit će se sa znanstvenicima i zabavljati uz razne pokuse, a nešto starija djeca ogledat će se u kvizovima znanja.

Ozbiljnije književne teme pronaći se svoje mjesto u Premium programu, koji uređuju afirmirani urednici hrvatske književne scene, a koji će u Zagreb dovesti i brojne inozemne autore.

Ovogodišnje izdanje Interlibera donosi i jednu novost. World Education Fair – Sajam svjetskog obrazovanja, koji će se održati 16. i 17. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, pružit će niz korisnih informacija svima zainteresiranima za mogućnost studiranja i obrazovanja u inozemstvu. Srednjoškolci i studenti imat će jedinstvenu priliku saznati sve što ih zanima o programima studentske razmjene, jezičnim tečajevima i stipendijama kroz razgovor s predstavnicima inozemnih sveučilišta, centara za učenje stranih jezika i privatnih srednjih škola iz Velike Britanije, Austrije, Nizozemske, Švicarske, Danske, Poljske i drugih zemalja. Tijekom WEF-a posjetitelji će moći poslušati zanimljiva predavanja na temu studiranja o inozemstvu, ali i ostvariti popuste na razne jezične tečajeve.

Međunarodni sajam knjiga održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba, a ulaz na sajam je besplatan za sve posjetitelje.

Smještaj u Zagrebu

Posjetitelji Interlibera koji traže smještaj u Zagrebu u blizini centra grada pronaći će udobne, moderno uređene klasične, luksuzne i obiteljske sobe i apartmane u hotelu International. Uz odličnu uslugu i dobru povezanost sa svim dijelovima grada, hotel gostima nudi brojne vrhunske domaće i strane specijalitete u svom restoranu, mogućnost korištenja suvremeno opremljenog fitess studija i saune te ugodan prostor za popodnevno opuštanje u lounge baru. Za goste koji u Zagreb stižu poslovno, hotel organizira sve vrste ručkova i domjenaka, a u svojim konferencijskim dvoranama pruža idealan prostor za održavanje sastanaka, konferencija, seminara i sličnih događanja.

 

Foto: ZV.hr

Comments are closed.