Jednodnevni izleti iz Zagreba

0    komentara

Zagreb vas je oduševio ali biste rado upoznali i njegovu okolicu te ljepote koje ga okružuju? Ne brinite, za više informacija obratite se hotelima grupacije HUP-Zagreb u kojima ste rezervirali svoj smještaj i ljubazno osoblje uputit će vas što, gdje, kada i kako posjetiti. U okolici Zagreba, nalazi se pregršt jedinstvenih lokacija, poput Medvednice, prekrasnog nacionalnog parka Plitvička jezera i dvorca Trakošćana.

Sljeme i Medvednica

Ako volite prirodu i zelenilo, nezaobilazno mjesto za vaš izlet je Medvednica. To je poznata zagrebačka gora, čiji je najviši vrh Sljeme. Sportaši, planinari, rekreativci i svi željni svježeg zraka, impresivnog šumskog krajolika i prekrasne prirode redoviti su posjetitelji Medvednice, koju danima možete istraživati i obilaziti i nećete se zasititi sadržaja koje nudi.

Na njoj ćete pronaći deset planinarskih domova, više od 70 planinarskih staza, srednjovjekovni grad Medvedgrad, zaštićeni park prirode, špilje, rudnike, izvore pitke vode, skijaške i poučne staze, čak i crkvu… Otkrijte gdje se ovdje u prošlosti pokušavalo pronaći srebro, kakve su speleološke i geološke karakteristike ove planine, koliko u njoj ima vrsti šišmiša ili se jednostavno prepustite uživanju u netaknutoj prirodi.

medvedgrad - pogled iz zraka

Posjetite dvorac Trakošćan

Ako volite povijest, mjesto koje je prepuno zanimljivih detalja i uspomena je dvorac Trakošćan, smješten nedaleko od Zagreba, u Hrvatskom zagorju. Radi se o jednom od najljepših i najsadržajnijih hrvatskih dvoraca, koji je izgrađen u 13. stoljeću prvenstveno kao utvrda, a s vremenom je pretvoren u dom u kojem je stolovala slavna obitelj Drašković.

Trakošćan čuva mnogobrojne slike, grafike, fotografije, namještaj, oružje i ostale predmete koji nastoje dočarati život ondašnjeg doba. Prolazeći bogato uređenim sobama i hodnicima, njegovim perivojem i park šumom, osjećat ćete se kao da ste vremenskom kapsulom vraćeni nekoliko stoljeća unatrag…

dvorac trakoscan

Ne propustite izlet na Plitvička jezera

Odmor za oči i dušu pronaći ćete nešto dalje, u jednom od osam hrvatskih nacionalnih parkova – Plitvičkim jezerima!

Najstariji hrvatski nacionalni park uvršten je na prestižnu UNESCO-vu listu svjetske baštine, a čini ga ukupno 16 velebnih jezera te mnoštvo čarobnih slapova. Možete ih posjetiti ljeti, ali i zimi, kada je doživljaj pod snijegom jednako impresivan, a zovu ih čudom prirode. Uz njihov nastanak veže se zanimljiva legenda o Crnoj kraljici pa znate što vam je činiti…

plitvička jezera

Iskoristite posebne ponude hotela u centru Zagreba

Neovisno o tome odlučite li se za aktivni odmor tijekom kojeg ćete planinariti, roniti, pješačiti ili možda voziti bicikl ili ćete radije samo uživati u prirodi, izbor je šarolik. Odluku vam mogu olakšati posebne ponude koje imaju hoteli grupacije HUP-Zagreb, a koje su krojene baš prema vama, kako bi vam omogućili potpuni užitak i pružili savršeni odmor kojeg ćete pamtiti.

Westin Zagreb Hotel će vas rado uputiti u čari igranja golfa na terenima koji su u neposrednoj blizini gradskog središta. U jedinstvenom golf paketu uključena su dva noćenja, Superfoods doručak, prijevoz do terena i ulaznica, kao i obilazak grada u ni manje ni više nego Old Timeru!

U hotelu International možete iskoristiti specijalnu ponudu kojom se, ako imate ljubimca na dva kotača možete bezbrižno opustiti. Nakon povratka s izleta, ostavite ga u čuvanoj garaži, odsjednite u Superior sobi i počastite se bikers menijem!

hotel international zagreb

Isprobajte i Segway atrakciju

U hotelu International također možete iskoristiti posebnu pogodnost za najam vozila, a izuzev noćenja u Superior sobi za dvije osobe, bogatog doručka i besplatnog parkinga, omogućen vam je i posjet fitness studiju.

A što kažete na malo avanture na segwayju? Bit će to uzbudljiva vožnja Zagrebom na dva kotača, koja će vas impresionirati, a posebne ponude za razgledavanje Zagreba pripremio vam je i hotel Jadran, koji se nalazi u najužem središtu grada. Možda se odlučite za posjet prekrasnom zagrebačkom ‘moru’ Jarun automobilom ili segwayjom.

Prepustite organizaciju profesionalnom osoblju navedenih hotela, koje će pobrinuti da vaš izlet bude i više nego poseban!

Comments are closed.