Ljeto u Zagrebu: događanja na otvorenom

0    komentara

Provodite li ljeto u Zagrebu, oduševit će vas raznovrsna kulturna i zabavna ponuda u svakom dijelu grada, a posebice mnogobrojna događanja na otvorenom. Ljetni mjeseci u hrvatskoj metropoli idealni su za romantične šetnje gradom i istraživanje njegovih stoljetnih ulica, znamenitosti i povijesnih ustanova, a kada poželite malo sjesti, odmoriti i prepustiti se uživanju uz glazbu, kazališnu predstavu, koncert ili kino pod vedrim zagrebačkim nebom, ostat ćete impresionirani.

Ovo ljeto u Zagrebu je uzbudljivije nego ikad prije! Ako ste propustili posjet Europskim sveučilišnim igrama, otkrivanje tajanstvenih dvorišta Gornjeg grada, spektakularni Festival vatrometa, izložbu rijetkih fotografija o automobilizmu u Zagrebu i Hrvatskoj ili možda tradicionalnu Međunarodnu smotru folklora, ne brinite, ostalo je još mnogo toga za vidjeti i doživjeti te ćete poželjeti produljiti boravak u hrvatskoj metropoli!

Zaplešite na Zrinjevcu

Odakle početi? Ako vas zanima povratak u prošlost, zaplovite Zagrebačkim vremeplovom, manifestacijom koja uključuje čak osam događanja, od Gornjeg grada, Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića te parkova Zrinjevac i Maksimir, a dočarava običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Upoznajte junake i likove iz legendi koji su obilježili prošlost grada, kumice s najveće i najljepše tržnice Dolac u tradicionalnim nošnjama, otkrijte legendu o nastanku imena Zagreb i popularnom Manduševcu. U parku Zrinjevac i njegovom Glazbenom paviljonu oduševit će vas promenadni koncerti i duša Zagreba – legendarni Puhački orkestar Zagrebačkog električnog tramvaja, a možete i zaplesati na plesnim večerima koje oživljavaju duh glavne zabave Zagrepčana u prošlom stoljeću –plesnjaka!

Posjetite i Zagrebački piknik

U parku Maksimir koji je od otvaranja 1794. godine proglašen jednim od najljepših europskih parkova i veličanstveni spomenik parkovne arhitekture, ljeti vas zabavljaju zvuci valcera, polki i šansona, a subotom budite dio Zagrebačkog piknika. Na jedinstvenoj manifestaciji možete kušati ukusne zalogaje sa zagrebačkih tržnica, sudjelovati u društvenim igrama ili se opustite čitajući knjige iz male knjižnice na otvorenom.

Pjesmom će vas na raznim lokacijama u gradu oduševiti folklorna društva, na Gornjem gradu ljubavne pjesme uličnih svirača, a obavezno pogledajte i Smjenu straže Počasne satnije Kravat pukovnije.

Ljeti je najveselija i najbučnija ulica u gradu Tkalčićeva u kojoj zabava uz ples i glazbu traje do dugo u noć i ovdje se uvijek traži mjesto više, a može vas odvesti do najromantičnijeg šetališta u Zagrebu. Smješteno  podno  kule Lotrščak, Strossmayerovo šetalište je poznato kao omiljeno odmaralište slavnog pjesnika Antuna Gustava Matoša, a zavoljet ćete ga i vi. Nema ljepšeg nego zavući se pod njegove guste krošnje kestena i svakodnevno uživati u različitim koncertima pomno biranog glazbenog programa.

Histrioni nasmijavaju do suza

Malo dalje od Strossa, na Katarininom je trgu kino na otvorenom na kojem se svake večeri održava neka filmska projekcija, a u sklopu interaktivne noćne ture ‘Tajne Griča’ upoznajte povijesnu i tajnovitu stranu hrvatske metropole. Volite li kazališta, i ona se ljeti u Zagrebu sele pod zvjezdano nebo. Dvorište Muzeja za umjetnost i obrt dom je ‘Ljetnim noćima Teatra EXIT’, a nemojte propustiti pogledati i neku od predstava popularne glumačke družine Histrioni. Njihov je zadatak svakoga ljeta na Opatovini buditi uspavani Zagreb. Polazi li im to za rukom, pozivamo vas da provjerite sami! Dobra zabava i smijeh su zajamčeni!

Savršeni odmor u HUP-ovim hotelima

Posjetite i jezera Bundek i Jarun, koja u večernjim satima pružaju neodoljivo romantični ugođaj, a izuzev svega navedenog, ne ustručavajte se sami otisnuti u istraživanje grada. Svaki njegov dio ljeti nudi zanimljiv program za različite ukuse i uživat ćete u svakom trenutku. Kada se umorite, odmor iz snova potražite u nekim od najboljih hotela u gradu, poput The Westin Zagreba, Sheraton Zagreb Hotela, Panorama Zagreb Hotela, Hotela International i Hotela Jadran.

Želimo vam dobru zabavu i ugodan provod!

Comments are closed.