Ljeto u Zagrebu

0    komentara

Ljeto u Zagrebu donosi bezbroj kulturnih , umjetničkih i zabavnih događanja koja zagrebačke ulice, trgove i parkove ispunjavaju novom energijom te nude širok i raznolik raspon mogućnosti tijekom toplih ljetnih mjeseci. Građani i posjetitelji mogu birati između nekoliko stotina događanja koja brojne gradske lokacije uvode u dugu turističku sezonu i čine ih nezaobilaznim dijelom doživljaja bogatog zagrebačkog ljeta. INmusic Festival na jezeru Jarun, Međunarodni festival vatrometa na jezeru Bundek, festival Orgulje zagrebačke katedrale, niz koncerata popularnih sastava u Muzeju suvremene umjetnosti, klasičnih izvođača u atriju Galerije Klovićevi dvori i na Tomislavovom trgu te raznih ansambala u maksimirskom paviljonu Jeka samo su neka od njih.

ljeto zagreb

Zagrebačko kulturno ljeto (ZgKUL) objedinjava niz tradicionalnih i novih kulturnih manifestacija koje se održavaju na nekim od najljepših otvorenih i zatvorenih zagrebačkih pozornica: u zagrebačkoj katedrali, na Trgu bana Jelačića, Trgu kralja Tomislava, Tuškancu, Griču, Bundeku, Opatovini, Maksimiru i brojnim drugim lokacijama diljem grada. Službeni početak Zagrebačkog kulturnog ljeta obilježen je koncertom zbora i orkestra HRT-a na Trgu kralja Tomislava 20. lipnja. Tomislavac je ovog ljeta u okviru Zagreb Classica također ugostio, između ostalog, izvedbe baleta Gospoda Glembajevi, mjuzikla Jalta, Jalta i rock-opere Gubec-beg. Ljetna pozornica Bundek ponudila je izvedbu Vesele udovice Franza Lehára te nastupe brojnih svjetskih izvođača, između ostalih najboljih svjetskih saksofonista i puhačkih orkestara.

Ljubitelji sedme umjetnosti mogli su pogledati niz filmskih projekcija u sklopu Animafesta, Dana hrvatskog filma, Fantastic Zagreb Film Festivala i Revije europskog filma na više gradskih lokacija, a poklonici kazališne umjetnosti imaju priliku vidjeti brojne predstave u sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt, Festivala Miroslav Krleža u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleža te Histrionskog ljeta na Opatovini.

ljeto u zagrebu

Ljeto na Štrosu je krajem svibnja pretvorilo popularno gornjogradsko šetalište u Strossmartre nizom događanja koja traju sve do početka rujna. Umjetničke instalacije, pomno odabran glazbeni i zabavni program, kino na otvorenom, lutkarske i mađioničarske predstave za djecu te neobične igre i natjecanja dio su raznolikog programa koji već tradicionalno uveseljava posjetitelje u tople ljetne dane.

Folklorna baština predstavljena je na Međunarodnoj smotri folklora na Trgu bana Jelačića i drugim lokacijama u srpnju, a Ljeto na Zrinjevcu ugostilo je niz popularnih glazbenika i komičara, kao i raznovrstan sportski i dječji program. Zrinjevac je u trećem izdanju popularnog događanja ponudio bogat cjelodnevni program s brojnim koncertima, plesnjacima, večerima smijeha i kreativnim radionicama za djecu, koji je ponovo naišao na odličan odaziv domaćih i stranih posjetitelja.

Hoteli u Zagrebu

Posjetitelji koji planiraju provesti dio ljeta u Zagrebu pronaći će vrhunski smještaj u ugodnim, prostranim sobama i apartmanima hotela International. Uz izuzetno udoban smještaj i bogatu ponudu domaćih i internacionalnih specijaliteta, hotel pruža odličnu povezanost sa središtem grada, zagrebačkim jezerima Bundek i Jarun te drugim omiljenim ljetnim odredištima.

Hotel Jadran odličan je izbor za sve koji traže B&B smještaj u centru Zagreba. Hotel nudi udobne i moderno opremljene sobe u neposrednoj blizini središnjeg trga, Strossmayerovog šetališta, Zrinjevca i zagrebačke katedrale te brojnih drugih gradskih atrakcija i ljetnih pozornica.

Foto: Pixabay

Comments are closed.