Najbolje krafne

0    komentara

Veljača je najkraći mjesec u godini ali i daleko najzabavniji, najšareniji i najveseliji jer je to vrijeme maškara i održavanja raskošnih karnevala! Nije to samo mjesec ljubavi, nego i mjesec maskiranja, pokladnih proslava i svečanosti, povorki, maskiranih plesova i odijevanja kostima, kojima se obilježava svečano razdoblje prije Korizme. A uz njega se vežu i tradicionalne slastice – krafne!

Bez ovih slatkih pratitelja zimskih dana i pokladnih svečanosti je karneval nezamisliv i glavni su kolač u razdoblju od Božića do Korizme. Zašto? Odgovor je jednostavan. Tko u prohladne zimske dane može odoljeti neodoljivo slasnim i rumenim, svježe pečenim, toplim mirisnim mekanim okruglim kolačićima od dizanog tijesta, ispunjenim ukusnim pekmezom ili čokoladom, posipanim šećerom, čokoladnim mrvicama…

najbolje krafne

Krafne – kraljice zimskih slastica

Krafne se nazivaju bez razloga kraljicama zimskih slastica. Prave su energetsko-kalorične bombe, koje najbolje griju u zimsko doba, a kada ih jednom kušate, shvatit ćete da je vrijedno barem nakratko zaboraviti brojanje kalorija…

Još samo ako imate sreće da ste ih probali na pravom mjestu kao što su primjerice hoteli grupacije HUP, koji su se tijekom ovog mjeseca ljubavi i karnevala pobrinuli da doživite istinski čarobni okus ovog omiljenog kolača diljem svijeta.

Krafne su slučajno nastale?

Krafne najviše obožavaju Norvežani, koji ih godišnje pojedu čak pet milijuna, a zanimljiva je i legenda o njihovom nastanku. Nesretno zaljubljena kuharica je tijesto namijenjeno pečenju, umjesto u pećnicu slučajno stavila u vruće ulje. I nastale su krafne!

Druga predaja kaže kako su se u 17. stoljeću u Beču počele raditi slastice slične krafnama, a punile su se kuhanim voćem za pokladne svečanosti. Tradicija je zadržana do danas i na tome smo zahvalni jer tko još ne voli ove neodoljive slastice?

krafne hotel sheraton

Nebesko meke i sočne krafne hotela HUP

Daleko najbolje krafne su mamile mnoga nepca u hotelima grupacije HUP – Zagreb: Westin Zagreb Hotelu, Sheraton Zagreb Hotelu, Panorama Zagreb Hotelu, Hotelu International i Hotelu Jadran, koji su se posebno pripremili za slavljeničko fašničko razdoblje i obilježili su ga raznim uzbudljivim događanjima.

Njihovim se prostorijama, restoranima i barovima širio opojni miris svježe pečenih domaćih krafni, po posebnoj recepturi vrsnih šefova kuhinja. U Cafeu Imperial u Sheratonu su se krafne spravljale isključivo od vrhunskih organskih sastojaka i bez aditiva. Posljednjeg dana Fašnika su se mnogi počastili ovom vrhunskom zimskom poslasticom baš ispred hotela u Draškovićevoj ulici i ispred Cafe Imperiala po posebnoj promotivnoj cijeni.

Slatki paketi iz Panorame i Internationala

U nebesko mekim krafnama različitih okusa i punjenja uživalo se i u hotelu Panorama, ispred hotela na pokladni utorak i u njezinom Lobby Baru i restoranu Šestine, uz besplatnu dostavu za veće narudžbe u krugu pet kilometara.

Slatki paketi krafni za obitelj i kolege na poslu naručivali su se i iz hotela International. Elegantni Lounge bar je bio zadužen za posluživanje slasnih krafni, a mnogo je onih koji su iskoristili posebnu cijenu noćenja od 839 kuna, koje je uključivalo noćenje za dvije osobe, bogati buffet doručak i večeru u restoranu hotela, kavu po izboru i krafnu, besplatno neograničeno korištenje fitness studia i saune te kasnu odjavu.

Najljepša dobrodošlica u hotelu Jadran

Fašničko razdoblje svečano je obilježeno i u hotelu Jadran u srcu grada, u kojem je goste u sklopu promotivnog paketa noćenja za dvije osobe s doručkom i parkingom, oduševila krafna dobrodošlice!

Bila je to jedinstvena prilika da doživite Fašnik u Zagrebu i u najboljim zagrebačkim hotelima s najukusnijim krafnama. Ako ste možda propustili karnevalske svečanosti vidimo se u hrvatskoj metropoli obavezno sljedeće godine, naravno, uz najbolje krafne!

Comments are closed.