Ne propustite doživjeti čari zagrebačkog ljeta na Strossu

0    komentara

Jedno od najromantičnijih mjesta u Zagrebu – Strossmayerovo šetalište, u ljeto se pretvara u najšareniju, najbučniju i najzabavniju pozornicu u gradu! Sve do početka rujna, popularni Stross je domaćin poznatoj kulturnoj i turističkoj manifestaciji ‘Ljeto na Strossu’ ili ‘Strossmartre’. Tada vrijeme u Zagrebu staje, a tople ljetne večeri ispunjavaju se ugodnom glazbom, veselim druženjima i uživanjem u opuštenom ritmu Zagreba i njegovih stanovnika.

Lokacija nije bez razloga odabrana. Stross i njegove najljepše krošnje u gradu obožavao je slavni hrvatski književnik, pjesnik, kritičar i putopisac – Antun Gustav Matoš. Znao je gdje gusta stabla kestena pružaju najbolji hlad, mir i spokoj. To mu je najviše trebalo dok je radio, stvarao i odmarao promatrajući živote Zagrepčana, u čemu je najviše uživao.

Sjednite pokraj slavnog Matoša

I danas ćete podno kule Lotrščak, uz južne zidine starog grada pronaći Matoševo mjesto i njega kako sjedi na jednoj od klupica. Presvučen je u aluminij još davne 1972. godine zahvaljujući kiparu Ivanu Kožariću, koji mu je ispunio jedinu želju – da zauvijek bezbrižno promatra Zagreb.

Oduvijek je bio posebni čuvar hrvatske metropole. Iako nije rođen u Zagrebu, jako ga je zavolio, a najviše omiljeno Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu. Bio je istinski prijatelj Zagreba i posvetio mu je velik dio svog književnog stvaralaštva, a Zagreb mu se odužio originalnim spomenikom pokraj kojeg ne možete samo proći. Klupa na kojoj opušteno sjedi, kao da vas poziva da se udobno zavalite i s Matošem uživate u zadivljujućem pogledu na cijeli grad.

ljeto na strossu

100 dana dobre zabave, glazbe i nostalgije

Njegov mir i tišina se nakratko prekidaju u ljetnim mjesecima, kada Matoš svoj voljeni romantični Stross prepušta glazbi, plesu, vedroj atmosferi i druženjima u sklopu najluđih 100 dana u Zagrebu!
‘Ljeto na Strossu’ ove je jubilarne 15. godine održavanja, započelo 27. svibnja i sve do 2. rujna će zabavljati Zagrepčane i njihove goste. Pripremljen je bogat glazbeni, likovni i kazališni program i mnoštvo različitih događanja za sve uzraste. Koncerti i ritmovi jazza, evergreena, latina, nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih i 80-ih godina, likovne instalacije i radionice, revije, natjecanja, nagradne igre, kino i kazališne predstave na otvorenom i još mnogo toga, jamče najveseliji provod u gradu!

Proslavite sa stilom pola Nove godine

Izdvajaju se i neka tradicionalna događanja koja nikako ne smijete propustiti, poput proslave sredine Nove godine! Ljetni doček se priprema za 30. lipnja, uz nezaobilazni vatromet, šampanjac, pjesmu i dobre želje.
Kraljevi ulice, koji su idejni začetnici ove popularne zagrebačke manifestacije, pobrinuli su se za svaki detalj. Nikome neće biti dosadno, a tople zagrebačke večeri ovdje će vas toliko oduševiti i osvježiti, da ćete se morati vraćati. Jer, ne kaže se bez razloga da je Zagreb ljepši kad ga se gleda sa Strossmayerovog šetališta…

Rezervirajte svoj poseban vikend u Sheratonu

Ako se odlučite za dolazak tijekom vikenda, preporučujemo vam da iskoristite posebnu ponudu luksuznog Sheraton Zagreb Hotela u središtu grada – ‘Vikend bijeg‘. Osim što ćete biti nadomak Gornjeg grada i Strossa do kojeg ćete moći prošetati, po jedinstvenoj cijeni dobivate dva noćenja za dvije osobe u Deluxe sobi s raskošnim doručkom te jelom od tri slijeda na dan po izboru.
Ugodite sebi i svojoj pratnji na najbolji mogući način, opustite se u hotelskom bazenu i fitness centru i tek ćete onda biti spremni za zabavljanje na jedinstvenom događanju u sjeni kestenova!

Comments are closed.