Nova godina u Zagrebu

0    komentara

Zagreb je omiljena destinacija mnogima koji Novu godinu vole dočekati na otvorenom. U prosincu gradske ulice i trgovi ožive u bojama božićnog sajma, a brojna zabavna i kulturna događanja za vrijeme adventa te božićnih i novogodišnjih praznika zabavljaju građane do kraja prvog tjedna u siječnju. Glavna novogodišnja proslava tradicionalno se odvija na Trgu bana Jelačića, gdje popularni domaći izvođači uveseljavaju posjetitelje besplatnim koncertima i odličnom glazbom, a brojne adventske kolibe nude okrepljujuće napitke i poslastice te šampanjac u ponoć.

nova godina zagreb

Nakon velikog vatrometa i novogodišnjih čestitki zabava se nastavlja na glavnom gradskom trgu, kao i na Zrinjevcu, Trgu kralja Tomislava, Trgu Europe i brojnim drugim lokacijama u centru grada, do ranih jutarnjih sati. Glavna plesna zabava na otvorenom ove će se godine održati na popularnom Fuliranju na Strossmayerovom trgu, gdje će posjetitelje u 2019. godinu uvesti zvuci house glazbe.

docek 2019 u zagrebu

Posjetitelji koji Novu godinu žele dočekati u zatvorenom prostoru imaju ogroman broj mogućnosti, jer većina barova, restorana i hotela u centru grada organizira vlastiti novogodišnji tulum, a odabir mjesta za doček ovisit će o ukusu i mogućnostima.

Zimski praznici u Zagrebu

Doček Nove godine odličan je povod za posjet Zagrebu u vrijeme blagdana, jer grad svake godine pruža sve bogatiju ponudu događanja koja u njegove ulice i trgove unosi poseban zimski ugođaj te privlači sve veći broj domaćih i stranih posjetitelja. Od početka prosinca do kraja prvog tjedna u siječnju, Zagreb nudi pregršt zabavnih, kulturnih i umjetničkih sadržaja, besplatnih koncerata na gradskim trgovima i drugih jedinstvenih događanja, a brojni adventski štandovi nude poslastice, pića i suvenire na središnjem trgu i više lokacija u centru grada.

bozicni sajam u zagrebu

Trg bana Jelačića i Zrinjevac u razdoblju adventa svake večeri ugošćuju više glazbenih i plesnih nastupa na otvorenim pozornicama, a Trg Europe uz koncerte nudi i izložbe i nastupe DJ-a te u prosincu postaje jedno od najpopularniih okupljališta mladih. Ledeni park na Trgu kralja Tomislava poziva sve generacije na klizanje na otvorenom uz dobru glazbu, gastronomske delicije i brojne kulturne sadržaje, a Fuliranje na susjednom Strossmayerovom trgu ove godine nudi niz glazbenih nastupa, kao i svakodnevne predstave u grijanoj kući Djeda Mraza te gastronomsku ponudu četrdesetak vodećih restorana i barova.

advent u zagrebu

Stara Tkalča oživljava duh provijesnih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola nizom radionica starih obrta i zvukovima popularnih gradskih šansona, a Stross uz koncerte i bogatu ponudu hrane i pića nudi likovne radionice za djecu i svjetlosnu instalaciju „100 fenjera na Strossu“, koja će blagdansko iskustvo na najljepšem gradskom vidikovcu učiniti nezaboravnim doživljajem.

Smještaj u Zagrebu

Putnici koji stižu u Zagreb u vrijeme adventa i novogodišnjih praznika pronaći će udoban smještaj u B&B hotelu Jadran. S položajem u samom centru Zagreba, između Donjeg i Gornjeg grada, Jadran je odlična polazišna točka za otkrivanje grada za sve koji žele posjetiti brojne gradske znamenitosti i muzeje te otkriti popularne restorane i barove tijekom boravka u Zagrebu. Uz moderno opremljene sobe, jedinstven šarm, izvrsnu uslugu i ukusan buffet doručak, hotel nudi brojne pakete razgledavanja Zagreba i okolice skrojene po mjeri gosta.

 

Foto: Pixabay

Comments are closed.