One Take Film Festival

0    komentara

One Take Film Festival, popularni festival filmova snimljenih u jednom kadru, održava se u Zagrebu od 19. do 21. listopada 2018. Festival će u svom devetom izdanju ugostiti niz igranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova, kao i reklamnih i glazbenih spotova, koji u potpunosti eliminiraju montažu, otvarajući vrata novom, avangardnom načinu filmskog izražavanja u svakom žanru. Kao i svake godine, niz neobičnih ostvarenja publici će pružiti jedinstven filmski doživljaj kroz tematske i strukturne koncepte koji odudaraju od klišeja i ustaljenih narativnih obrazaca.

Filmovi koji se prikazuju u službenoj konkurenciji festivala snimljeni su u jednom kadru i ne koriste montažne spone poput pretapanja, rezova te zatamnjenja i odtamnjenja. Filmske projekcije tradicionalno se održavaju na više gradskih lokacija, uključujući Kino Europu, Tuškanac i galerijski prostor HAZU Gliptoteke. Uz filmove, festival će ugostiti niz predavanja, diskusija, filmskih radionica i izlaganja zanimljivih ljubiteljima sedme umjetnosti.

one take film festival zagreb

Bijenalni festival održava se od 2003. godine, a najboljim filmovima prikazanim u konkurenciji tradicionalno dodjeljuje Grand Prix One Take Film Festivala. Od osnivanja je na festivalu prikazano više od 350 filmova iz preko 40 zemalja, a sam festival je zbog svoje posebnosti često bio gost na brojnim festivalima i drugim događanjima diljem svijeta.

Osnivač festivala, KinoKlub Zagreb, najstariji je amaterski filmski klub u jugoistočnoj Europi. Djeluje kao okupljalište filmskih amatera i entuzijasta te kao platforma za produkciju i promociju amaterskog filma i autorske slobode. Svim zainteresiranim građanima pruža besplatan pristup znanju i alatima koji su im potrebni za bavljenje filmom.  Klub također posjetiteljima nudi besplatne projekcije i filmske analize te redovito predstavlja zanimljiva dostignuća u području eksperimentalnog filma.

U suradnji s festivalom, Kinoklub Zagreb organizira radionicu posvećenu filmovima snimljenim u jednom kadru, koja će se održati od 5. do 7. listopada u prostorima Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma. Cilj je radionice upoznati polaznike s teorijom te im omogućiti snimanje kratkog filma i kroz proces realizacije pojasniti razne aspekte rada s jednim kadrom.

Smještaj u Zagrebu

Posjetitelji koji planiraju posjetiti Zagreb za vrijeme festivala pronaći će udoban, moderan smještaj u jednom od najboljih malih hotela u kontinentalnoj Hrvatskoj. Smješten u samom centru Zagreba, između Gornjeg i Donjeg grada, hotel Jadran odličan je izbor za sve koji žele otkriti gradske znamenitosti, parkove, restorane i kafiće tijekom svog boravka u hrvatskoj prijestolnici te se u potpunosti odmoriti u ugodnoj, prijateljskoj atmosferi malog B&B hotela. Gosti mogu započeti dan ukusnim doručkom uz šalicu kave prije cjelodnevnog razgledanja grada, a za potpun doživljaj mogu odabrati jedan od brojnih paketa razgledavanja koji im omogućuju personalizirani obilazak centra, Medvednice, Jaruna ili Plitvičkih jezera.

Posjetitelji koji traže smještaj s 5 zvjezdica u blizini centra grada pronaći će prostrane, elegantno opremljene sobe u zagrebačkom Sheratonu. Uz ugodnu atmosferu i iznimnu udobnost, Sheraton nudi brojne sadržaje koji gostima garantiraju nezaboravan boravak u Zagrebu. Oni uključuju suvremeno opremljen fitness centar, beauty centar, saunu, prostran unutarnji bazen s grijanom vodom te bogatu ponudu vrhunskih domaćih i međunarodnih specijaliteta i pića u dva hotelska restorana. Nakon višesatnog razgledavanja gradskih znamenitosti, gosti se mogu opustiti u ugodnom prostoru Piano bara ili Caféa Imperial.

 

Foto: onetakefilmfestival.com

Comments are closed.