Posjetite Zagreb u Noći muzeja

0    komentara

Hrvatsko muzejsko društvo već 14 godina organizira Noć muzeja. Kroz godine, Noć muzeja je prerasla u tradicionalnu nacionalnu manifestaciju koja privlači sve već broj posjetitelja. Održava se u gradovima diljem Hrvatske, a u njoj sudjeluje velik broj muzeja, galerija i ostalih kulturnih ustanova.

Cilj Noći muzeja je percipiranje muzeja kao nezaobilaznih ustanova u održivom razvoju turizma. No, osim turističke ponude, Noć muzeja obogatila je kulturnu ponudu svih gradova koji su se odazvali sudjelovanju u manifestaciji.

Ove godine Noć muzeja održat će se 1. veljače i trajat će od 18 sati do jedan iza ponoći. Tijekom trajanja manifestacije ulaz u muzeje, galerije o ostale kulturne ustanove za sve posjetitelje je besplatan. Tijekom Noći muzeja održavaju se prigodne manifestacije poput otvorenja izložbi, predavanja, radionica, koncerata, raznih performansa, promocija, kazališnih predstava i još puno toga.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“. Hrvatski muzeji predstavit će korištenje suvremene tehnologije u svakodnevnoj muzejskoj praksi. Posjetiteljima će biti predstavljen niz mogućnosti koje nove tehnologije otvaraju u muzejskoj praksi. Muzeji su postali atraktivni i uzbudljivi prostori inovacije.

Posjetite Noć muzeja u Zagrebu i uživajte u putovanju kroz prošlost i digitalnu budućnost.

Gdje odsjesti u Zagrebu

Izaberite idealan smještaj u blizini zagrebačkih muzeja. Spojite ugodno s korisnim. Provedite vikend odmor u Zagrebu te posjetite muzeje i kulturne institucije.

Iz zagrebačke ponude hotela preporučamo hotel The Westin Zagreb, koji nudi luksuzan smještaj i vrhunsku uslugu. Hotel je smješten u samom središtu Zagreba, u blizini  brojnih muzeja koje vrijedi posjetiti. Osim idealnom lokacijom u središtu metropole, hotel The Westin Zagreb ističe se novouređenim, luksuznim sobama i apartmanima u kojima odsjedaju brojne ugledne osobe. Nakon razgleda grada i posjeta muzejima možete se opustiti u modernom wellness centru hotela.

Pogledajte što vam sve još nudi otmjeni hotel The Westin Zagreb i rezervirajte svoju sobu već danas.

Foto: Pixabay

Comments are closed.