Shopping u Zagrebu – najbolji način da se razmazite

0    komentara

Za Zagreb se često kaže da je pravi raj za šopingoholičare i sve one koji se vole prepustiti uživanju u dobrom i kvalitetnom shoppingu. Mnoštvo je lokacija na kojima ćete pronaći sve što tražite, od poznatih suvenira poput licitarskog srca, penkale, šestinskog kišobrana, kravata, bombonijera i raznih uspomena na posjet Zagrebu, do luksuzne odjeće i obuće renomiranih robnih marki te poznatih domaćih i inozemnih dizajnera. Gdje početi?

Ovisno o vašim preferencijama, u shopping avanturu po Zagrebu možete krenuti od središta hrvatske metropole i jedne od najdužih, najstarijih i najprometnijih gradskih ulica – Ilice. U najvećoj shopping ulici u Zagrebu nećete ostati razočarani jer se njome proteže pregršt manjih i većih dućana poznatih brendova i pronaći ćete sve što ste tražili. Šetnja će biti podulja, ali isplatit će se.

Šarmantni dućani ostavljaju bez daha

Iz Ilice skrenite malo do Dežmanovog prolaza, Frankopanske, Gundulićeve, Varšavske, Masarykove, Tomićeve, Bogovićeve, Jurišićeve i Praške ulice, a iznad Jelačićevog trga – u Radićevoj i Tkalčićevoj ulici zavirite u male šarmantne dućane s nakitom, unikatnom odjećom i radovima domaćih dizajnera. Treba li vam sve od ‘igle do lokomotive’, uputite se do robne kuće ‘Nama’ na središnjem gradskom trgu gdje možete kupiti proizvode široke potrošnje – od odjeće, obuće, kozmetike, artikala za dom i vrt, do tehnike. Tražite li više dućana na jednom mjestu, obavezno posjetite centar Cvjetni, u koji će vas primamiti prostrane suncem obasjane etaže i birana ponuda modnih brendova, sportskih i trgovačkih marki. Ako najviše volite kupnju u trgovačkim centrima, Zagreb će vas oduševiti.

Zabava za sve uzraste

Gotovo svaki dio grada ima svoj shopping centar s nebrojenim dućanima i specijaliziranim trgovinama, igraonicama za djecu i parkingom, a do većine njih možete doći besplatnim autobusom. Samo neki od njih su najmoderniji trgovačko-zabavni centar Arena Centar, Avenue Mall, Supernova, City Center one West i East, King Cross, Garden Mall…

Nije zapostavljeno niti središte Zagreba. Najstariji je Importanne Centar pokraj Glavnog kolodvora, a njegova ‘inačica’ očekuje vas na raskrižju Vlaške ulice i Iblerova trga – Importanne Galleria, gdje se na tri etaže prostiru trgovine s odjećom i obućom.

Na Branimirovoj ulici, iza jednog od najpoznatijih i najboljih hotela u gradu – Sheraton Zagreb Hotela, nalazi se Branimir Centar s prvim luksuznim kinom. Vratite li se do užeg gradskog centra, između Nove Vesi i Tkalčićeve ulice, jedno od najboljih mjesta za kupovinu je Centar Kaptol. Smatra se najpopularnijim shopping centrom u središtu grada jer nudi pregršt toga, od kina do raznovrsnih prodavaonica i ugostiteljskih objekata.

Bogata ponuda, uz pristupačne cijene

Zagreb je doista grad s bogatom ponudom za sve željne dobrog shoppinga, u širokom rasponu cijena, od povoljnijih, do skupljih, a odlučite li se uvjeriti u to, pozivamo vas na nezaboravnu avanturu. Odsjednite u nekima od hotela grupacije HUP – The Westin Zagrebu, Sheraton Zagreb Hotelu, Panorama Zagreb Hotelu, Hotelu International ili Hotelu Jadran i razmazite sebe i svoje bližnje…

Hoteli su smješteni u neposrednoj blizini središtu grada gdje se nalazi većina trgovina, a i po posebnim cijenama možete i unajmiti automobil te se odvesti do nekih od udaljenijih trgovačkih centara.

‘I love shopping’

Prepustite se pravoj shopping groznici, iskoristite poseban paket Hotela International ‘I Love shopping’, koji uključuje dva noćenja s doručkom od petka do nedjelje za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi Superior i informativni materijal o Zagrebu, a ne zaboravite niti na posebnu pogodnost ako niste iz Hrvatske – povrat poreza. Ovo će biti pravi način da se opustite i zabavite te naravno, poželite vratiti u raj za savršenu kupovinu…

Slike: Mario Fajt,  Andrew Nash, Wikimedia (Marija Gamulin)

Comments are closed.