Slavne TEDx ideje ponovno stižu pred zagrebačku publiku

0    komentara

„Ideje vrijedne širenja“, u Zagrebu će se ponovno moći čuti 21. travnja u sklopu svjetski popularnog okupljanja u slavnom TED stilu – TEDxMaksimir Salona!

TED je inače skraćenica za nazive Technology, Entertainment i Design ili u prijevodu tehnologija, zabava i dizajn, a x označava da se radi o lokalnom i neovisnom događanju na kojem se šire glavne ideje ove neprofitne organizacije s korijenima iz Kalifornije.

Tehnologija, zabava i dizajn su područja koja oblikuju našu svakodnevicu i budućnost, a kako bi one bile što ljepše i uspješnije, inspirirati vas pokušavaju TED-ovi govornici i gosti – od znanstvenika, kreativaca, svjetskih mislioca, glumaca, novinara, dizajnera, sportaša, glazbenika, do poduzetnika i direktora… Njihov je zadatak da u 18 minuta održe govor života i u kratkim crticama ispričaju svoju životnu priču i san koji su ostvarili.

TEDx maksimir salon

Svatko ima šansu živjeti svoje snove

Gimnastičar Marijo Možnik je vlasnik europske i svjetske medalje, jedan element u gimnastici se zove njegovim imenom, profesor je i ima čak 20 hobija, Sara David je oduvijek voljela životinje i otvorila je hotel i školu za pse, Slaven Kosanović je obožavao crtati i postao je vodeći umjetnik u Hrvatskoj i regiji u crtanju grafita.

Silvija Šesto piše knjige za djecu i ima izdavačku kuću, Maja Mesić je nagrađivana dizajnerica, Julien Duval je Francuz koji živi u Zagrebu i koji je život posvetio fotografiji, ronilac Goran Čolak može zadržati dah na čak 23 minute, što je Guinnessov rekord, Draško Holcer pliva s dupinima, Bojan Jerbić ima posebnu vezu s robotima koje slaže i stvara, a Željko Vukmirica je omiljeni zagrebački glumac, koji svoje glumačko znanje i umijeće prenosi na Akademiji za kazalište, film i televiziju.

Svima je zajedničko jedno – strast koja ih je vodila do ostvarenja životnih želja, planova i snova. Kako su u tome uspjeli, kako su dobre ideje pretvorili u sjajan projekt, kakve su prepreke morali savladati i s kakvim su se porazima morali boriti, ispričali su na posljednjem TEDx druženju koje je krajem veljače održano u Zagrebu.

Posjetite Zagreb i upoznajte njegovu arhitekturu

Novo druženje u hrvatskoj metropoli zakazano je za 21. travnja, kada će tema biti bogata arhitektura Zagreba. Hrvatska prijestolnica obiluje prepoznatljivim znamenitostima i građevinama, od najveće hrvatske dvorane Arene koja se koristi za različite prigode, do impresivnog Muzeja suvremene umjetnosti, čiji krov također može ugostiti različita događanja, čuvenih fontana kao svojevrsnog ‘ulaza u Zagreb’, novoobnovljene Muzičke akademije i ostalih atrakcija.

Arhitektura Zagreba se gotovo svakodnevno mijenja, a kako to izgleda i u kojem smjeru, doznat ćete na TEDxMaksimir Salonu. Mjesto održavanja je ono s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda na cijeli Zagreb – njegov slavni vidikovac ‘Zagreb Eye’ u srcu grada, na Jelačićevom trgu.

Odsjednite u najvišem hotelu u Hrvatskoj

Jednako kao i 2012. godine kada je poznati TEDx događaj održan u najvišem hotelu u Hrvatskoj, u Panorama Zagreb Hotelu s panoramskim pogledom na Zagreb, ponovno će se tražiti mjesto više, stoga ne propustite posjetiti događanje za koje se ističe da je „veličanstveno putovanje prepuno inspirativnog duha i pozitivne atmosfere“.

Ono je započelo još 1984. godine u Montereyu u Kaliforniji, a nastavljeno je u više od 170 zemalja svijeta, kroz 12.000 događaja. Novo je u Zagrebu, pa navratite do hrvatske metropole, sudjelujte u TEDxMaksimir Salonu i odsjednite u velebnoj Panorami. Dobrodošlica ne može biti ljepša jer vas očekuje posebna promotivna ponuda kojom uz dvije rezervirane noći, dobivate 20 posto popusta, a produljite li boravak za još jedan dan, Panorama vam poklanja 30 posto popusta.

Foto: www.tedxmaksimir.com

Comments are closed.