Snježna kraljica 2020.

0    komentara

Snježna kraljica je ženska i muška slalomska utrka Svjetskog skijaškog kupa. Utrka se održava na zagrebačkom Sljemenu od 2005. godine, a nazvana je u čast uspješne hrvatske skijašice Janice Kostelić čiji su vrhunski sportski rezultati zaslužni što se ova utrka organizira upravo u Zagrebu.

Početkom godine, još u blagdanskom ruhu Zagreb dočekuje najbolje svjetske skijaše. Utrka Snježna kraljica jedna je od omiljenih utrka Svjetskog kupa, a jedinstvena lokacija nadomak milijunskog grada ovu utrku čini posebnom.

Snježna kraljica ispočetka je bila utrka ženskog slaloma, no nakon nekoliko godina ovo natjecanje počelo je ugošćavati i mušku utrku. Sljeme će početkom 2020. po četrnaesti put ugostiti žensku utrku, a po jedanaesti put mušku. Vožnje utrka natjecanja Snježna kraljica 2020. održat će se 4. i 5. siječnja.

Cijeli program Snježne kraljice počinje javnim izvlačenjem startnih brojeva ženske utrke za klizalištu „Ledeni park“ na Trgu Kralja Tomislava u petak 3. siječnja 2020. Svečani program održat će se u večernjim satima uz besplatan ulaz za posjetitelje. Izvlačenje startnih brojeva svaki je put zanimljiva manifestacija koju prati velik broj Zagrepčana i gostiju.

U subotu 4. siječnja na Sljemenu će se voziti ženska utrka. Start prve vožnje predviđen je u 13 sati, a druga vožnja startat će u 16:15 sati. Proglašenje pobjednica održat će se u 17:15 sati. Tijekom cijelog dana za gledatelje utrke na Sljemenu organiziran je zabavni program uz DJ-a. Istog dana, u 18 sati u središtu Zagreba, na klizalištu „Ledeni park“ održat će se izvlačenje startnih brojeva za mušku utrku.

Slalomske vožnje muških utrka održat će se u nedjelju 5. siječnja. Start prve vožnje je u 14:15 sati, a druga vožnja startat će u 17:40. Proglašenje pobjednika održat će se u 18:35. I za gledatelje muške utrke tijekom cijelog dana pripremljen je zabavni program uz DJ-a.

Utrka Snježna kraljica postala je dio tradicije i zagrebačke turističke ponude. Svake godine okuplja velik broj ljubitelja vrhunskog skijanja, natjecatelje, njihove timove i navijače iz različitih dijelova svijeta. Vedar sportski duh ugrijat će atmosferu na Sljemenu, stoga se toplo odijenite i dođite na Sljeme 4. i 5. siječnja 2020.

Za posjetitelje je organiziran prijevoz na Sljeme i natrag, a na Sljemenu vas očekuje vrhunska zabava, nastupi DJ-a, hrana i piće te naravno vrhunsko skijanje.

Odaberite najbolji smještaj za posjet Snježnoj kraljici

Želite li biti uz bok najboljim svjetskim skijašima rezervirajte vaš smještaj u The Westin Zagreb hotelu.

Hotel The Westin Zagreb u samom središtu Zagreba omiljen je odabir sportaša i uglednih osoba iz javnog života, a tijekom trajanja Snježne kraljice u njemu se okupljaju natjecateljske ekipe iz cijelog svijeta.

The Westin Zagreb hotel po mnogočemu je poseban. Ističe se svojom jedinstvenom lokacijom u centru Zagreba, nadomak svih gradskih atrakcija. Iako se hotel nalazi u samo središtu grada ne morate brinuti o parkingu za svoj automobil, za sve goste osigurana su parkirna mjesta u garaži hotela i vanjskom parkiralištu.

Osim izvrsne lokacije hotel se odlikuje luksuznim sobama i apartmanima koje su vrhunski opremljene za vaš najudobniji odmor, a sam hotel nudi niz dodatnih sadržaja.

Nakon cjelodnevnog navijanja na Sljemenu, možete se okrijepiti ukusnim jelima iz ponude hotelskog restorana te se opustiti boravkom u sauni i profesionalnom masažom.

Posjetite Snježnu kraljicu, navijate za najbolje skijaše i skijašice te budite u središtu zbivanja. Odaberite vrhunski smještaj u hotelu The Westin Zagreb.

Foto: Unsplash

Comments are closed.