Upoznajte staru damu Zagreba – najkraću uspinjaču na svijetu

0    komentara

Davne 1888. godine podno stepenica u Bregovitoj ulici u Zagrebu, današnjoj Tomićevoj, osječki poduzetnik D.W. Klein zadao si je neobični zadatak. Pratio je pješački promet do Gornjeg grada, pomno je bilježio broj prolaznika i ustvrdio kako je Zagrebu potrebna uspinjača, koja će povezivati Gornji i Donji grad. Izgrađena je dvije godine kasnije, na parni pogon. Danas, 123 godine poslije, zaštitni je znak hrvatske metropole i nezaobilazna turistička atrakcija, a posebno je draga i samim Zagrepčanima.

Uzbudljiva vožnja do gornjogradskih ulica

Zahvaljujući uspinjači, svakodnevno, svakih 10 minuta, od 6.30 do 22 sata, ugodnom vožnjom s prekrasnim pogledom na grad, za samo 64 sekunde, od donje stanice u Tomićevoj ulici, stižu do kule Lotrščak na gornjogradskom Strossmayerovom šetalištu. Jedinstvena je to poveznica najužeg središta Zagreba i njegove povijesne jezgre, od neprocjenjive vrijednost budući da se radi o najstarijem organiziranom javnom prijevozu u Zagrebu. Godinu je dana starija od prvog tramvaja na zagrebačkim ulicama.
Izdvaja se i po tome što je s duljinom pruge od samo 66 metara, najkraća na svijetu! S dva vagona koji imaju po 16 sjedećih i 12 stajaćih mjesta, prosječnom brzinom vožnje od 1,5 metara u sekundi, uspinjača se penje na uspon od 52 posto,a visinska razlika je 30,5 metara. Doživljaj je poseban, bez obzira u kojem smjeru idete jer velika staklena površina omogućava jedinstven pogled na cijeli grad.Možete samo zamisliti kakav je tek zimi, kada gradske pločnike i krovove pokriju svjetlucave pahulje snijega. Zagreb tada blista čarobnim sjajem, a s vrha uspinjače, pruža se jedan od najljepših prizora gradskih ulica i trgova.

Elegantna stara dama u poznim godinama

Već od svojih ranih početaka, osigurala je posebno mjesto u srcima stanovnika Zagreba, koji su je sa štovanjem prozvali ‘starom damom’, a neki od poznatijih nadimaka bili su joj i ‘parni uzvoz’, ‘željeznica na uže od žice’ ili ‘zapinjača’. Ovaj posljednji, bio je vrlo popularan kada je tek krenula s radom, obzirom da se na parnom pogonu često kvarila i znala stati, pa su u pomoć priskakali i putnici. Zanimljivo, tadašnje kabine bile su podijeljene na razrede. U prvom, s pogledom na Grič i Ilicu, bila su najbolja mjesta i karta je bila skuplja. Putnici drugog razreda plaćali su manje, ali imali i lošiji pogled. Danas nema takve razlike, karta u jednom smjeru košta četiri kuna, a za vožnju vrijede i karte Zagrebačkog električnog tramvaja. Ukaže li se potreba, moguća je i hitna vožnja.

Vremeplov koji romantično povezuje povijesnu gradsku jezgru

Iako je tijekom svog višestoljetnog rada morala biti podvrgnuta nekolicini tehničkih zahvata i popravaka, izdvaja se kao najsigurnije javno prijevozno sredstvo, koje godišnje preveze oko 675.000 putnika, a prođe više od 4.000 kilometara. Zanimljiva je i zbog svoje konstrukcije, koja je izvorno sačuvana te je zaštićen spomenik kulture, a turistima se predstavlja kao jedna od najznačajnijih gradskih znamenitosti.

Pri posjetu Zagrebu, uspinjača mora biti na vrhu liste što sve posjetiti, a nakon što se provozate njome, bit će vam jasno zašto je prepoznatljiv simbol Zagreba i zbog čega privlači velik broj znatiželjnih putnika.

Starinski ugođaj i svojevrsni, romantični vremeplov u prošlost grada, dovoljna su pozivnica da se nakon ugodnog boravka u nekim od najpoznatijih zagrebačkih hotela, poput obližnjeg Westin Hotela Zagreb, Hotela Jadran ili Sheraton Zagreb Hotela, uživanja u tradicionalnim specijalitetima kulinarskih majstora, uputite na uzbudljivu i nezaboravnu vožnju ovom poznatom atrakcijom…

Comments are closed.