Upoznajte Zagreb – Turistička zajednica poklanja besplatne razglede grada

0    komentara

Turistička zajednica grada Zagreba i ove godine daruje besplatne razglede grada u pratnji vodiča. Razgledi će biti vođeni na hrvatskom jeziku te im je cilj zainteresiranim građanima približiti znamenitosti glavnog grada.

Besplatni razgledi grada organizirani su svake subote u razdoblju od 7. rujna do 2. studenog 2019. godine. Predviđeni polasci grupa su subotom u 17 sati ispred privremenog Turističkog centra na Trgu bana Jelačića, točnije ispred prolaza Harmica. Predviđeno trajanje edukativnih razgleda grada Zagreba u pratnji stručnih turističkih vodiča je oko 2 sata.

Moguće je odabrati između tri različita obilaska. Uz redoviti razgled grada zainteresirani sudionici mogu odabrati šetnju s Marijom Jurić Zagorkom ili kostimiranu šetnju “Zagreb na drukčiji način”.

Redoviti razgled grada uključuje obilazak najpoznatijih zagrebačkih atrakcija u šetnji povijesnim naseljima. Najpoznatija zagrebačka povijesna naselja su Kaptol i Gradec. Na Kaptolu se nalazi zagrebačka katedrala, najveća katedrala u Hrvatskoj i sjedište Katoličke crkve, a nedaleko od katedrale možete vidjeti slikovitu zagrebačku tržnicu Dolac. Na mjestu nekadašnje granice između Gradeca i Kaptola danas je smještena Tkalčićeva ulica, jedna od najljepših zagrebačkih ulica.

Na Gornji grad može se doći kroz srednjovjekovna Kamenita vrata, a na njemu se nalazi Trg svetog Marka s istoimenom crkvom te zagradama Hrvatskog Sabora i Vlade. Na Gornjem gradu može se vidjeti i crkva svete Katarine, kula Lotrščak te uživati u prekrasnom pogledu na grad. Gornji i Donji grad spaja Zagrebačka uspinjača poznata kao najkraća u Europi.

Zagreb, crkva sv. Marka

Šetnja s Marijom Jurić Zagorkom je obilazak koji uključuje glumački performans. Šetnju je osmislilo Društvo Marije Jurić Zagorke na temelju dugogodišnjeg istraživanja koje su proveli članovi društva. Tijekom obilaska posjećuju se lokacije u užem centru Zagreba povezane sa Zagorkinim životom i radom. O mnogim tajnama Zagorka progovara u glumačkom performansu na ulicama i trgovima koji se obilaskom posjećuju. Kroz šetnju s Marijom Jurić Zagorkom sudionici obilaska imaju prilike posjetiti mjesta na kojima su se odigrali stvarni povijesni događaji te saznati više o njima razgovarajući sa Zagorkom.

„Zagreb na drukčiji način“ je obilazak znamenitosti i lokacija Gornjeg grada u pratnji kostimiranog vodiča. Sudionici ovog obilaska moći će otkriti sve tajne Gornjeg grada na drugačiji i zabavan način.

Iako su razgledi besplatni, svi zainteresirani trebaju se prijaviti. Prijave se primaju petkom za sljedeći dan te se zatvaraju nakon popunjena grupe. Prilikom prijave važno je naglasiti u kojoj turi želite sudjelovati. Više informacija možete saznati na web stranici Turističke zajednice grada Zagreba.

Gdje odsjesti dok istražujete Zagreb

Dok istražujete Zagreb najbolje je odsjesti u komfornim hotelima u centru grada.

Hotel The Westin Zagreb vrhunski je hotel u samom centru grada, okružen raznolikim turističkim sadržajima i znamenitostima. Hotel je poznat po vrhunskoj usluzi karakterističnoj za prvoklasni hotel i često je omiljeno odredište svjetskih uglednika, poslovnih ljudi te slavnih osoba. Želite li iz vlastite sobe uživati u prekrasnom pogledu na zagrebačke znamenitosti hotel The Westin Zagreb pravi je izbor za vas.

Sheraton Zagreb još je jedan vrhunski hotel u samom središtu Zagreba. Zbog svog izuzetnog položaja i povezanosti odličan je izbor za sve koji se dolaze odmoriti i uživati u brojnim zagrebačkim znamenitostima. U elegantnim ambijentu hotela u svakom trenutku ćete se osjećati ugodno, a za potpun odmor duha i tijela hotel nudi smještaj u prostranim sobama s udobnim krevetima te korištenja fitness, wellness i spa centra.

Hotel International smješten je nedaleko od centra Zagreba i svih znamenitosti koje vrijedi razgledati. Hotel se nalazi u srcu zagrebačke poslovne zone stoga je idealan izbor za sve koji žele spojiti poslovne obaveze s opuštajućom šetnjom centrom metropole.

Pogledajte detalje o svakom hotelu, odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama te uživajte u otkrivanju ljepota glavnog grada Hrvatske.

Foto: Pxabay, Unsplash

Comments are closed.