Uskrs u Zagrebu donosi nezaboravno gastronomsko putovanje

0    komentara

Toplije vrijeme, buđenje prirode iz zimskog sna, sramežljivi pupoljci na livadama i dulji dani sugeriraju da treba spremiti zimske kapute i dočekati proljeće! To je jedno od najljepših godišnjih doba, a mnogima je omiljeno zbog jednog posebnog blagdana – Uskrsa. Provedite ovaj Uskrs u Zagrebu, upoznajte lokalnu uskršnju tradiciju i uživajte u zagrebačkom ranom proljeću.

Najveći kršćanski blagdan uobičajeno se slavi u proljeće, točnije prve nedjelje nakon prvog punog mjeseca. Za razliku od Božića, Uskrs svake godine pada na drugačiji datum, ali u okviru prvih mjesec dana proljeća. Ove godine to je 27. ožujka i ako već niste, svakako isplanirajte uskršnji dolazak u Zagreb. Očekuje vas bogati program na ulicama grada i nezaboravno gastronomsko putovanje, koje možete započeti u Panorama Zagreb Hotelu.

Pisanice kao simbol Uskrsa

Ovaj najviši hotel u Hrvatskoj, koji pruža prekrasan pogled na cijeli Zagreb približit će vam običaje i tradiciju vezanu uz Uskrs i njegove simbole. Najčešće su to šarene pisanice, zečevi, čokoladna jaja, šunka, posveta jela i darivanje pisanicama, a pitate se zašto baš njima?

Jaja koja se farbaju u različite boje simbol su ponovnog rođenja, novog života i dolaska proljeća, a zečevi koji ih nose predstavljaju plodnost i zaštitni su znak Uskrsa. Djeca se najviše vesele čokoladnim zečevima i jajima koja moraju tražiti na uskršnje jutro, a zanimljiv je podatak da ih se u ovo doba godine u svijetu pojede i do 90 milijuna! Kad smo već kod zanimljivosti, vrijedi istaknuti i kako je najveće ikad izrađeno uskršnje jaje težilo više od devet tona, a najviše je bilo od nevjerojatnih deset metara!

Uskršnja ponuda u Hotelu Panorama

I u Panorama Zagreb Hotelu u sklopu proslave Uskrsa, u razdoblju između 21. i 28. ožujka možete potražiti ukusna čokoladna jaja. Prigodno su nazvana ‘Panorama’ zbog svog jedinstvenog okusa, ali nemojte oduševiti svoja nepca samo čokoladnim jajima…

Vrhunski kulinarski majstori su se u ovom prekrasnom zagrebačkom hotelu pobrinuli da bezbrižno uživate u tradicionalnim prigodnim uskršnjim delicijama. Što kažete primjerice, na tjedan bakalara? Tako se u restoranu Šestine od 21. i do 26. ožujka svakodnevno pripremaju ukusna jela od ove tradicionalne blagdanske ribe po posebnim cijenama.

uskršnji ručak

Raskošni uskršnji ručak s tradicionalnim jelima

Na sam dan Uskrsa se uobičajeno priprema raskošni stol i bogata trpeza ali ove godine zaboravite na to. Ne morate ništa pripremati kod kuće, nego odvedite svoje najbliže na nezaboravni uskršnji buffet ručak u Panoramu. Oduševit će vas velik izbor tradicionalnih uskršnjih jela, počevši od šarenih pisanica i pince, slasne šunke u kruhu, purice te nezaobilaznih makovnjača i orehnjača… Uz ručak dobivate gratis parking, čašu vina kuće ili soka za najmlađe pa nemojte mnogo razmišljati…

U ovom uskršnjem razdoblju svratite i do Panoraminog Lobby Bara u kojem će vas bez teksta ostaviti izvrsni domaći kolači i poznate uskršnje slastice, poput već spomenute makovnjače i orehnjače, neodoljivih pisanica od čokolade, ali i pince.

pinca

A što je pinca?

To je najpoznatiji uskršnji kolač, točnije slatki kruh i nezaobilazni je dio svakog uskršnjeg stola i blagdanskog ugođaja. Ova se slastica često sprema i po cijeli dan, a vi se odlučite za bržu i jednostavniju opciju i dođite po svoj uskrsni kolač u Panoramu!

Nezaboravna proslava najvećeg kršćanskog blagdana očekuje vas i u ostalim vrhunskim zagrebačkim hotelima, poput Westin Zagreb Hotela, Sheraton Zagreb Hotela, Hotela International i Hotela Jadran, koji su se sa svojim posebnim ponudama pobrinuli da u miru i blagostanju provedete ovaj Uskrs, baš kao što i zaslužujete…

Foto: Freeimages.com

Comments are closed.