Uzbudljivo ljeto 2016. čeka vas u Zagrebu

0    komentara

„Od zidina starih do Save, sa mostova, obale nove, lepršaju zastave plave. Zagreb u zagrljaj zove. Najljepši je grad“, neki su od najpoznatijih stihova o Zagrebu. I baš točno opisuju što vas očekuje odlučite li provesti nekoliko veličanstvenih dana u hrvatskoj metropoli. Nećete joj moći odoljeti, posebice ovoga ljeta, koje će u Zagrebu biti uzbudljivije nego ikad prije!

Pregled događanja koja morate posjetiti započinjemo s najatraktivnijim – popularnim festivalom na otvorenom – ‘Ljeto na Strossu’. Nema boljeg osvježenja za ljetne dane na romantičnom Strossmayerovom šetalištu podno starogradskih zidina na kojem se pod krošnjama kestena uživa u zabavi, glazbenim večerima, radionicama, izložbama, kinu i kazalištu.

Plesnjaci, valceri, fijakeri…

U prošla vremena grada, običaje i njegove junake vraća vas ‘Zagrebački vremeplov’. Uključuje devet raznovrsnih glazbenih, plesnih i kulturnih programa na trgovima i ulica središta grada, u parku Maksimir, Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, Kaptolu, tržnici Dolac, ulici glazbe i zabave Tkalčićevoj, Jelačićevom i Markovom trgu.

Malo se dulje slobodno zadržite u jednoj od najljepših ulica – Tkalčićevoj. Oduševit će vas opuštena atmosfera na svakom uglu starih fasada i nekadašnjih obrtničkih radnji, a ako niste znali, ovdje je nekada tekao i potok! Još ćete mnogo toga zanimljivog saznati o Zagrebu, u kojem svaki dio grada ima neku svoju priču i anegdotu, koju jedva čeka ispričati posjetiteljima. Zastanite i osluškujte…

Kino na otvorenom ili posjet tajanstvenim dvorištima?

Ne propustite se zabaviti na Svjetskom festivalu animiranog filma ‘Animafestu’, te ‘Fantastic Zagrebu’ posvećenom filmovima fantastike. Uživajte u kinu na otvorenom, pogledajte svečanu smjenu straže počasne Kravat-pukovnije, budite dio najpoznatijeg hrvatskog uličnog festivala ‘Cest is d’Best’ kojim se grad pretvara u šarenu i veselu pozornicu, a najljepša cvjetna oaza priređuje se na gradskom jezeru Bundek u sklopu Međunarodne vrtne izložbe ‘Floraart’.
Festival vatrometa na obalama Save neće vas ostaviti ravnodušnima, a dvorišta Gornjeg grada i ovoga će ljeta otvoriti svoja vrata, otkrivajući tajne svojih čarobnih palača i nekadašnjih stanovnika.

Jubilej smotre folklora

Odvojite malo vremena i za ‘INmusic’, najveći open air festival u Hrvatskoj, koji se u lipnju održava na Jarunu, a prava atrakcija bit će Međunarodna smotra folklora u srpnju. Ove godine obilježava jubilarnu 50. godinu i predstavit će hrvatsku etnografsku baštinu i nošnju te običaje još nekih naroda i kultura.

Poželite li se osvježiti ili okupati zrakama sunca, uvijek posjećena jezera Bundek i Jarun su idealni za to, kao i za zabavu u prirodi. Izlet na zagrebačku goru Medvednicu i njezin najveći vrh Sljeme odlična su rekreacija i bijeg od gradske vreve i vrućine, a ako niste sigurno gdje se sve uputiti, dopustite da vam u hotelima grupacije HUP-Zagreb preporuče kako idealno provesti ljeto u Zagrebu.

Vrhunski hoteli za čisti užitak

Odsjednite u vrhunskim zagrebačkim hotelima Sheraton Zagreb Hotelu, Westin Zagreb Hotelu, Panorama Zagreb Hotelu, Hotelu International i Hotelu Jadran. Zbog vrhunske usluge, udobnosti, kvalitete i luksuzno uređenih prostora, restorana, wellness i spa centara, oni će postati vaš drugi dom, a kada poželite detaljnije upoznati Zagreb, slobodno zatražite pomoć.

U svakom hotelu grupacije HUP-Zagreb ljubazno osoblje uputit će vas, shodno vašim željama, gdje i što posjetiti. Možete unajmiti  automobil za lakše kretanje gradom ili razgledavati znamenitosti i parkove na Segwayu. Saznajte tko je bila zloglasna crna kraljica ili se biciklom povezite do Jaruna.

Mogućnosti je bezbroj, pronađite ono što vam najbolje odgovara, prepustite se i uživajte u ljetu koje ćete sigurno upamtiti…

Comments are closed.