Uživajte u dugom vikendu u Zagreb

0    komentara

Odmah vam se razvuče osmijeh na licu kada pogledate na kalendar i shvatite da je dugi vikend pred vama? Nema ništa ljepšeg od neradnog dana prije ili poslije vikenda pa ga iskoristite na najbolji mogući način – posjetom Zagrebom!

Grad podno Medvednice svojim mnogobrojnim posjetiteljima nudi pregršt znamenitosti i zanimljivih lokacija, koje obavezno morate vidjeti prilikom dolaska u Zagreb. Ovdje ćemo izdvojiti samo neke, a pozvat ćemo vas da se sami upustite u avanturu istraživanja svih ljepota jednog od najstarijih europskih gradova, čija pisana povijest datira još iz 11. stoljeća…

Provozajte se uspinjačom

Otkrivanje Zagreba započnite usponom simbolom grada i turističkom atrakcijom – legendarnom uspinjačom, koja će vas odvesti do bajkovitog Gornjeg grada – najstarijeg dijela Zagreba. Oduševit će vas prekrasan pogled na cijelu metropolu i rado ćete zabilježiti pokoju fotografiju s kule Lotrščak, iz koje svakoga dana točno u podne puca Grički top.

Romantično Strossmayerovo šetalište idealno je za šetnju, a ljeti se ovdje održavaju koncerti i kino na otvorenom i uvijek se traži mjesto više. U blizini je crkva Svetog Marka, koja pripada među najstarije spomenike arhitekture, a prošećite i do Kamenitih vrata. To su jedina sačuvana gradska vrata. Posjetite i prekrasnu neogotičku katedralu niz koju ćete se spustiti do središnjeg Trga bana Jelačića i srca grada.

Popijte kavu i saznajte tko je bio Lenucci

Ovdje se osjeća pravi duh živopisne metropole, u kojoj ćete upoznati i kulturu ispijanja kave u Zagrebu, a kada produžite u neku od obližnjih ulica i trgova, put će vas dovesti do nečega čime se Zagreb posebno ponosi – svojim parkovima.

Čuli ste za Lenuccijevu ili zelenu potkovu? Dođite do prekrasnog Zrinjevca i njegove aleje platana i obiđite svih osam trgova i Botanički vrt, koji u obliku slova ‘U’, čine impresivni urbanistički kompleks. Zagreb ukupno ima više od 30 parkova koji se prostiru na više od 400.000 četvornih metara. Među njima je najstariji i najveći Maksimir, a odmor u prirodi potražite i na jezerima Jarun ili Bundek.

Muzej iluzija će vas oduševiti

Želite li se pobliže upoznati s nekim kulturnim institucijama, svakako posjetite Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, čijem je spektakularnom otvaranju prisustvovao i car Franjo Josip I. Svratite u Hrvatski povijesni muzej, Muzej suvremene umjetnosti, Muzej prekinutih veza i naivne umjetnosti. Imate li vremena, impresionirat će vas muzeji gljiva, iluzija i automobila, a da se nasmijete do suza, pobrinut će se i mnogobrojna gradska kazališta i stand-up komičari.

Segwayjem obiđite Zagreb

Poželite li se rekreirati, planinarite na zagrebačkoj gori Medvednici ili se odvažite na upoznavanje Zagreba na biciklu i popularnom segwayju, za što više informacija možete potražiti u šarmantnom hotelu Jadran u srcu grada. Ovaj simpatični bed&breakfast hotel sa 49 moderno opremljenih soba i pogledom na katedralu nudi toplu domaću atmosferu i potpunu uslugu te će vam sa zadovoljstvom ponuditi neke od paketa za razgledavanje Zagreba, njegove povijesne jezgre i okolice, pa i izlet na Plitvička jezera.

Segway city tour Zagreb potražite i u jednom od najljepših gradskih hotela Sheraton Zagreb Hotelu koji je nadomak svim gradskim atrakcijama, a u svojim elegantnim prostorima, restoranima i barovima nudi nezaboravno iskustvo boravka, uz bogatu paletu posebnih ponuda i smještaja.

U Zagrebu se osjećajte kao kod kuće

Poželite li malo istražiti lokacije dalje od središta grada, svratite do najvišeg hotela u gradu – Panorama Zagreb hotela, u kojem vas također očekuju posebne ponude i noćenja i usluge te za atraktivni razgled Zagreba također možete unajmiti segway. Neovisno o tome zanima li vas više kultura ili možda zabava, Hotel International u poslovnoj zoni grada, učinit će sve da vam ispuni sve želje i potakne da se osjećate kao kod kuće te da se naravno vrlo brzo vratite u prekrasni Zagreb!

Comments are closed.