Zagreb Film Festival

0    komentara

Zagreb Film Festival već 17 godina pruža priliku filmskim debitantima da se predstave publici. Od samog početka program ovog festivala usmjeren je prema promociji debitantskih filmova i autora.

Zagreb Film Festival najveći je međunarodni filmski festival u Hrvatskoj te jedna od najposjećenijih kulturnih manifestacija. Festival se tradicionalno održava u Zagrebu tijekom studenog, a na njemu se publici prikazuju najbolji novi uradci nezavisne domaće i međunarodne filmske scene.

Na Zagreb Film Festivalu mogu se vidjeti filmska ostvarenja koja se često ne nalaze na rasporedima projekcija multipleks kina. Tako festival igra ključnu ulogu u promociji nezavisne filmske scene. Tijekom godina, na ovom festivalu predstavili su se brojni svjetski i domaći, danas poznati redatelji.

Festival okuplja prave ljubitelje filmske umjetnosti te im pruža priliku da uživaju u novim ostvarenjima. Program nudi raznolik, ne samo filmski već i edukativan sadržaj te predstavlja priliku za povezivanje profesionalaca iz filmskog svijeta. Svake godine Zagreb Film Festival posjeti velik broj filmskih stručnjaka koji predstavljaju svoje filmove te sudjeluju u programu festivala.

Zagreb Film Festival ove će se godine održati od 7. do 17. studenog na nekoliko zanimljivih lokacija u Zagrebu. To su kino Tuškanac, Muzej suvremene umjetnosti, dvorana Kulturno informativnog centra KIC, Kulturni centar Travno, Narodno sveučilište Dubrava i Lauba.

Kako je ovaj filmski festival fokusiran na filmske debitante, prvi i drugi filmovi novih autora u fokusu su natjecateljskog programa koji se sastoji od konkurencije dugometražnih i međunarodnih kratkometražnih filmova te „Kokica“, programa posvećenog domaćem kratkometražnom filmu.

Zagreb Film Festival podržava i prati rad autora koji su stasali na njemu te im pruža priliku da predstave svoje nove filmove u posebnom dijelu programa „Ponovno s nama“. „Moj prvi film“ dio je programa koji je posvećen prvim filmovima uspješnih svjetskih redatelja, a ove godine ima posebno In memoriam izdanje.  U programu „Velikih 5“ predstavit će se najveće uspješnice pet velikih europskih kinematografija. Festivalski program „Festivali pod reflektorima“ predstavlja filmove koje biraju selektori priznati europskih festivala.

Za najmlađe ljubitelje filmova Zagreb Film Festival nudi programe primjerene njihovom uzrastu. Program „PLUS“ namijenjen je srednjoškolcima, dok je program „Bibijada“ primjeren djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Zagreb Film Festival predstavlja mjesto razvoja filmske industrije i podrške, naročito mladim, profesionalcima. Edukacijska platforma festivala obuhvaća niz radionica, predavanja i panela uključujući i radionicu „Moj prvi scenarij“ za one koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film.

Zagreb Film Festival dodjeljuje nagrade za najbolji dugometražni igrani film, najbolji kratki igrani film, najbolji hrvatski film, najbolji film za mlade, najbolji dugometražni film po izboru publike, najbolji film u programu „Ponovno s nama“.

Ako ste ljubitelj sedme umjetnosti svakako posjetite ovaj jedinstven filmski festival na kojem ćete imati priliku pogledati kvalitetne filmove od kojih se mnogi neće prikazati u komercijalnim kinima.

Posjećujete li Zagreb Film Festival odaberite najbolji smještaj u Zagrebu

Izaberite pravi hotel za vaš posjet Zagrebu i Zagreb Film Festivalu. Sheraton Zagreb Hotel nudi udoban smještaj u luksuznim sobama i apartmanima u samom središtu Zagreba.

Sheraton Zagreb Hotel smješten je u neposrednoj blizini svih gradskih sadržaja i atrakcija. Ovaj hotel idealan je izbor želite li spojiti uživanje u programu Zagreb Film Festivala s razgledom grada i opuštajućim odmorom.

U svojim restoranima hotel nudi najbolje od lokalne i svjetske gastronomije te priliku za opuštanje u ekskluzivnoj wellness oazi.

Nemojte propustiti priliku da ove jeseni uživate u najboljim filmskim ostvarenjima te odmoru u vrhunskom hotelu u središtu Zagreba.

Rezervirajte vaš smještaj već sada.

Foto: Unsplash

Comments are closed.